fbpx đź’šKey Lime Pie | opskrifter | GastroFun.dk

Key Lime Pie

Key Lime Pie
Sidst ændret:
Torsdag den 16. maj, 2019 - 12:37
Beskrivelse

Key Lime Pie: En himmelsk opskrift på den amerikanske klassiker!

Mmh - syrlig, fløjlsblød flødecreme på en sprød, fed mørdejsbund. Den er en fuldtræffer hver sommer!

Man kender faktisk ikke dens helt præcise oprindelse, men det giver jo altid anledning til en masse gode historier - og dem er der rigeligt af. Nogle mener endog, at tærten slet ikke har sine rødder i Key West i Florida, som historien ellers typisk går på, men at den er inspireret af en citrontærte fra New York.

Key Lime Pie havde sin officielle debut, da Key Wests første millionær, William Curry, omtalte tærten: Hans kok, "Tante Sally", bagte den efter sigende til ham. Hvor hun til gengæld havde opskriften fra, kan vi kun gisne om.

Vi er under alle omstændigheder ret pjattede med denne perfekte balance mellem det søde, bløde, syrlige og sprøde! Så forleden var jeg atter at finde i køkkenet med hænderne i tærtedejen :-)

Sværhedsgrad
Udbytte
8 personer
Forberedelsestid
3 timer
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
4 timer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Mørdej)
150 g Smør
300 g Hvedemel
400 g Kikærter (Tørrede)
  Opskriftsgruppe (Limecreme)
100 g Sukker
6 Lime ((Saft og skal))
  Piskefløde (1,5 dl)
  Majsstivelse (0,5 tsk.)
Vejledning

Mørdejsbund

Find din røremaskine frem og kom hvedemel, flormelis, smør og æg i skålen.

Tænd maskinen og lad det røre sammen til en fast dej.

Placér dejen på køkkenbordet og ælt den sammen i hænderne.

Sæt dejen på køl i 45 minutter.

Drys bordet med lidt mel og rul dejen ud herpĂĄ.

Find en god non-stick tærteform frem - gerne én med løs bund.

Kom dejen heri - pres den let rundt i formen, sĂĄ den fylder formen ud.

Hæld nu de tørrede kikærter ned i formen og ovenpå dejen. Det forhindrer dejen i at løfte sig under bagningen og sprække.

Tænd ovnen på 170 grader almindelig over- og undervarme.

Lad tærtebunden bage i 15 minutter.

Placér tærtebunden på en rist til afkøling - lad kikærterne blive i formen til bunden er helt afkølet.

 

Limecreme

Sæt ovnen på 110 grader almindelig over- og undervarme.

Find en skĂĄl frem og kom sukker, vaniljesukker, revet limeskal og majsstivelse i.

Pisk det hele grundigt sammen.

Tilsæt nu limesagt, æg og piskefløde.

Pisk blandingen godt sammen indtil der ingen klumper er. Her er en elpisker rigtig god at bruge.

Hæld limecremen over den nu afkølede tærtebund.

Bag din Key Lime Pie i mellem 30 og 45 minutter indtil cremen har sat sig.

Tærten skal afkøle i mindst tre timer, før den kan tages ud af tærteformen.

Pynt tærten med lidt drysset flormelis og nyd med det samme eller gem til dagen efter.

Tærten er også rigtig lækker med enten creme fraiche eller en letpisket flødeskum med revet limeskal henover som tilbehør!

Enjoy, som de kære amerikanere ville have sagt :-)

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også