fbpx Pavlova🍓🍰 | opskrifter | GastroFun.dk

Pavlova

Pavlova
Sidst ændret:
Torsdag den 4. juni, 2020 - 08:40
Beskrivelse

Jeg giver dig her en nem og lækker opskrift på den dejlige dessert pavlova.

Pavlova er en populær marengsdessert opkaldt efter den russiske ballerina, Anna Pavlova. Marengsbunden er blød og lækker indeni med et sprødt ydre, og så toppes den gerne af med flødeskum. Jeg har valgt at komme både flødeskum og vaniljeis ovenpå marengsbunden, og så er den pyntet med jordbær. Vaniljeisen passer perfekt sammen med marengsen!

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
3 timer
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
3 timer, 20 minutter
Ingredienser
200 g Sukker
1 knsp Salt
1⁄2 tsk Æbleeddike
1⁄2 l Piskefløde
1⁄2 l Vaniljeis
Vejledning

Marengsbund

Pisk æggehviderne stive på en røremaskine. Tilsæt derefter sukker (lidt ad gangen) og pisk indtil den er glat. Det kan sagtens tage 5-10 minutter. Når halvdelen af sukkeret er tilsat, tilsættes æbleeddike.

Tilsæt derefter saltet og giv det lige et minut mere.

Fordel massen på en bagepapirsbeklædt bageplade og "bag"/tør massen i 45 minutter i almindelig ovn ved 150 grader. Den skal være sej indeni og sprød udenpå.

Lad den køle af på en bagerist derefter. Det kan sagtens tage op til 2 timer.

 

Flødeskum

Pisk piskefløden sammen med vaniljesukkeret. Flødeskummen må gerne være let pisket.


Bær

I bund og grund kan du bruge nærmest hvilke som helst bær, men vi valgte at bruge jordbær til vores pavlova. Bærene blev skyllet og skåret i kvarte.

 

Servering

Sæt din marengsbund på en tallerken eller tærtefad og skær vaniljeisen i tynde skiver henover.

Smør derefter et lag flødeskum henover og pynt med jordbær.

Pavlova

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Tags

Sociale medier
Læs også
Marengs med is, fløde og jordbær
Opskrift
Anne Mette Autzen