fbpx Kartoffel porre suppe ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Kartoffel porre suppe

Kartoffel porre suppe
Beskrivelse

En lækker kartoffel-porresuppe med lækkert knas og friske krydderurter på toppen går man aldrig fejl af. 

Når det rusker og regner udenfor, når du har glemt at købe ind, eller når maden skal på bordet i en fart uden alt for meget opvask bagefter; Alle disse behov tager vores opskrift på kartoffel-porresuppe hensyn til.

Desuden er det en uhyre velsmagende og billig ret, så skynd dig at prøve den!

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
750 g Kartofler (En melet sort, der nemt koger ud (f.eks. bagekartofler).)
3 fed Hvidløg
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
7 dl Bouillon (Grøntsagsbouillon - kan sagtens blot være vand + terning)
1 spsk Timian (tørret eller frisk - kan undlades)
2 1⁄2 dl Fløde
  Krydderier (salt og peber)
  Purløg (finthakket)
  Bacon (ristet sprødt på panden)
Vejledning

Kartoflerne skrælles og skæres i grove tern.

Porrerne renses og skæres i ringe. 

Opvarm en gryde med smør og olie og steg kartofler, porrer og hvidløg til det bliver blødt. Det må ikke blive brunt!

Tilsæt bouillon og lad suppen koge ved svag varme i cirka 30 minutter. Kartoflerne skal være helt møre og udkogte. 

Blend suppen med en stavblender og tilsæt fløden. Varm suppen op til kogepunktet - den må gerne lige akkurat komme i kog, men må ikke stå og koge i længere tid. 

Smag suppen til med salt og peber og server de med et drys purløg og sprødstegt bacon.

Kartoffel porre suppe

Noter

Kartoffelsuppe kan serveres med mange andre toppings en bacon og purløg. Prøv f.eks. nogle af disse

  • Gem den grønne porretop og snit den fint - det er et lækkert drys på suppen. 
  • Ristede rugbrødstern/rugbrødschips - evt. hjemmelavede.
  • Sprødstegt chorizo i stedet for bacon.
  • Ristede, saltede mandler.
Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier