fbpx ūü•ĒKartoffel porre suppe | opskrifter | GastroFun.dk

Kartoffel porre suppe

Kartoffel porre suppe
Beskrivelse

N√•r det rusker og regner udenfor, n√•r jeg har glemt at k√łbe ind,¬†eller¬†n√•r maden skal p√• bordet i en fart uden alt for meget opvask bagefter,¬†s√• er¬†svaret: Suppe!

Hvis du sp√łrger mig, s√• er der slet ikke noget, der hedder d√•rligt vejr. N√¶ nej, s√• hedder det hyggevejr!¬†:-)

Derfor brokker jeg mig slet ikke over de k√łligere tider, for jeg ved, hvad det betyder: Sofahygge,¬†uldsokker, masser af t√¶pper og Netflix med familien. Juhuu!

Og som temperaturen falder, stiger min lyst tilsvarende til suppe -¬†b√•de de "tyndere" slags som for eksempel en traditionel¬†h√łnsek√łdsuppe¬†eller¬†gullaschsuppe, men ogs√• de mere cremede af slagsen,¬†s√•som den helt klassiske¬†aspargessuppe, tomatsuppe¬†eller¬†blomk√•lssuppe¬†- alt afh√¶ngigt af hum√łr eller hvad jeg finder i k√łleskabet.

Suppe er nemlig geniale til stop-madspil, og så kan de laves ret billigt.

Hvis du ikke¬†f√łler, at suppe er noget, du bliver RIGTIGT m√¶t af,¬†s√•¬†kan suppe altid¬†serveres¬†sammen med sk√łnne hjemmelavede¬†suppehorn, der er med til at give en¬†god m√¶thedsfornemmelse.

Lige nu er det sæson for porre, så jeg har haft en del liggende. Sammen med kartoffel kan de blive til en RIGTIG lækker og cremet suppe, som man aldrig går fejl af, og så er kartoffel-/porresuppe en klassiker, der er alletiders med lidt knasende bacon og friske krydderurter på toppen.

Du kan selvf√łlgelig v√¶lge at undlade baconen, hvis du √łnsker en k√łdfri udgave - det er helt op til dig, og begge dele fungerer supergodt.

Serv√©r den som forret, enten med eller uden br√łd, eller som hovedret, gerne med et godt br√łd p√• siden for ekstragod m√¶thed.

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
750 g Kartofler (En melet sort, der nemt koger ud (f.eks. bagekartofler).)
  Sm√łr (til stegning)
  Olie (til stegning)
7 dl Bouillon (Gr√łntsagsbouillon - kan sagtens blot v√¶re vand + terning)
1 spsk Timian (t√łrret eller frisk - kan undlades)
2 1⁄2 dl Fl√łde
  Krydderier (salt og peber)
  Purl√łg (finthakket)
  Bacon (ristet spr√łdt p√• panden)
Vejledning

Kartoflerne skrælles og skæres i grove tern.

Porrerne renses og skæres i ringe. 

Opvarm en gryde med sm√łr og olie og steg kartofler, porrer og hvidl√łg til det bliver bl√łdt. Det m√• ikke blive brunt!

Tils√¶t bouillon og lad suppen koge ved svag varme i cirka 30 minutter. Kartoflerne skal v√¶re helt m√łre og udkogte.¬†

Blend suppen med en stavblender og tils√¶t fl√łden. Varm suppen op til kogepunktet - den m√• gerne lige akkurat komme i kog, men m√• ikke st√• og koge i l√¶ngere tid.¬†

Smag suppen til med salt og peber og server de med et drys purl√łg og spr√łdstegt bacon.

Kartoffel porre suppe

Noter

Kartoffelsuppe kan serveres med mange andre toppings en bacon og purl√łg. Pr√łv f.eks. nogle af disse

  • Gem¬†den gr√łnne porretop og snit¬†den fint - det er et l√¶kkert drys p√• suppen.¬†
  • Ristede rugbr√łdstern/rugbr√łdschips - evt. hjemmelavede.
  • Spr√łdstegt chorizo i stedet for bacon.
  • Ristede, saltede mandler.
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Kartoffel porresuppe med bacon
Opskrift
Anne Mette Autzen
Cremet blomkålssuppe
Opskrift
Anne Mette Autzen
Cremet blomkålssuppe med bacon
Opskrift
Katrine Louise Fisker