fbpx Suppe ūüćú | opskrifter | GastroFun.dk

Suppe

Suppe
Beskrivelse

En god suppe h√łrer vinteren til, og intet er sk√łnnere end en portion varm h√łnsek√łdssuppe p√• en kold dag.

I denne opskrift bruger vi en god, stor hanekylling med masser af smag, saft og kraft, men du kan naturligvis bruge en suppeh√łne eller almindelig kylling i stedet for. Har du et par kyllingeskrog eller nogle udsk√¶ringer af kylling (l√•r og vinger), som du ikke lige ved, hvad du skal stille op med, s√• brug dem i en suppe¬†og f√• gl√¶de af b√•de ben og k√łd.

Suppen serveres med k√łd- og melboller og godt br√łd som tilbeh√łr.¬†

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 20 minutter
Tid i alt
2 timer, 40 minutter
Ingredienser
1 Hel Kylling (gerne en stor hanekylling)
1⁄2 Knoldselleri (brug ogs√• bladene)
3 Bladselleri (stængler)
  Salt
Vejledning

Rens porren og skær toppene i små stykker. Gem den hvide del af porren til sidst.

Skr√¶l l√łget og sk√¶r det i store stykker. G√łr det samme med bladsellerien.

Sk√¶r toppen af pastinakken, persilleroden og 2 af guler√łdderne, skr√¶llen¬†m√• gerne blive p√•, da urterne alligevel¬†ikke skal spises.

Skyl kyllingen og fjern overfl√łdigt fedt og eventuelle rester af indvolde fra indersiden.

Kom den i en stor gryde og hæld vand på, til det dækker.

Kog op og skum det grumsede skum af overfladen med en hulske. Det er vigtigt at være omhyggelig med dette, da suppen bliver uklar, hvis ikke urenhederne fjernes.

Tilsæt urter, peberkorn og laurbærblade og lad det hele simre ved lav varme i cirka 1 1/2 time.

Suppe

Tag kyllingen op og l√¶g den til side. Skindet skal fjernes, og den skal pilles. K√łdet kan bruges i alt muligt godt, f.eks. til¬†en kyllinget√¶rte¬†eller¬†h√łns i asparges/tarteletter.

Suppe

Kog suppen med urterne videre i 30 minutter.

H√¶ld hele blandingen igennem en sigte og¬†kasser¬†gr√łnsagerne.

Hæld herefter det hele igennem en muslin/stofble (der er vædet igennem), så du får urenhederne væk. Nu har du en klar suppe.

Jeg foretrækker at koge den videre i 30 minutter, da smagen bliver lidt mere intens.

Er I¬†kun 2 personer,¬†kan du tage en liter af suppen fra¬†og koge videre p√• den. Resten kommes i b√łtter p√• 1-2 liter og¬†fryses evt. ned til¬†senere brug.

Suppen smager nu af ingenting, da der stadig ikke er salt i. Saltet¬†binder smagene sammen, og du kan faktisk f√łrst smage, hvor god en suppe du har, n√•r du kommer salt i.

10 minutter f√łr servering skr√¶lles den sidste gulerod og sk√¶res i sm√• stykker.

Samtidig skæres den hvide del af porren i meget tynde skiver.

Begge dele kommes i suppen og¬†koger med¬†i 5 minutter, hvorefter k√łd- og melbollerne skal i¬†direkte fra frost. Det f√•r suppens temperatur til at falde, s√• den g√•r¬†af kog.¬†

Varm suppen op i et par minutter til lige omkring kogepunktet. Tag den af varmen, da melbollerne ikke tåler kogning. 

Server suppen straks,¬†gerne med br√łd eller suppehorn.

Suppe

Suppe

Noter

Du kan selvf√łlgelig bruge en almindelig kylling eller suppeh√łne i stedet for, ligesom du ogs√• kan anvende udsk√¶ringer af en kylling (f.eks. l√•r og skrog).
Har du et par kraftben, s√• kom ogs√• dem¬†i gryden. Det giver en sk√łn og mere fyldig smag.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier