fbpx ✅Hjemmelavet stjerneskud | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet stjerneskud

Hjemmelavet stjerneskud
Beskrivelse

Den dejlige ret Stjerneskud fås i mange varianter og denne er ikke nogen undtagelse. 

Min velsmagende udgave består af hjemmebagt sandwichbrød, hjemmerørt mayonnaise, dampet asparges og skærisingfilet, paneret og smørstegt skærisingfilet, salat og lynstegte tigerrejer.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
45 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
2 skv Brød (Gerne hjemmebagt)
  Opskriftsgruppe (Mayonnaise)
1⁄2 tsk Dijonsennep
1⁄2 tsk Citronsaft
1 dl Olie (Smagsneutral)
  Peber (Hvid)
  Opskriftsgruppe (Tigerrejer)
200 g Tiger rejer (Vannamei)
  Olie
  Krydderier (Salt og peber)
  Opskriftsgruppe (Fiskefilet)
  Salt (Til gourmetsaltningen)
  Hvedemel (Til panering)
  Æg (Til panering)
  Rasp (Til panering)
  Smør (Til stegningen)
  Opskriftsgruppe (Dampet asparges og skærising)
1⁄2 bdt Asparges (Grønne)
  Salt
  Opskriftsgruppe (Salat)
  salat (Efter eget valg. )
  Agurk
  Citron
Vejledning

Mayonnaise

Det vigtigste når man rører en mayonnaise er at temperaturerne på råvarerne er så ensartet som overhoved mulig. Sørg derfor at få tingene ud af køleskabet i god tid.

Jeg bruger som regel en stavblender og det dertilhørende blenderglas.

Jeg starter altid med at piske æggeblommen sammen med eddike og sennep.

Når det skummer lidt a' la' en æggesnaps, så skal der tilføjes en smule langsomt. 

Fortsæt med at tilsætte olie under kraftig piskning og jo længere tykkere den bliver - jo hurtigere kan du tilføre olien.

Det er ikke sikkert at du skal bruge al olien.

Når den har den passende tykkelse, smag den til med salt, peber og citronsaft.

Mayonnaise

 

Tigerrejer

Jeg tager typisk mine rejer ud af køleskabet 20 min. før de skal tilberedes.

Rejerne pilles og skallen gemmes. Den kan man bruge til en bisque eller til at lave en skaldyrsolie som man kan bruge til en skaldyrsmayo. De kan bare placeres i en pose og lægges på frost til en dag de skal bruges.

Dup dem tørre inden de skal tilberedes. Det hjælper på at de ikke bliver "kogt" frem for stegt.

Varm en pande op på ret høj varme (hos mig er det 11 ud af 14) og kom olien på.

Krydr rejerne med salt og peber lige før de kommer på panden.

Tilbered dem i 1 minut på den ene side og giv dem 10-20 sek. på den anden side.

Rejerne er nu klar til servering.

Tigerrejer

 

Paneret og smørstegt fiskefilet

Tag fiskene ud af posen og læg dem på række. Drys salt henover dem og vend dem og gør det igen.

Lad dem trække med salten i 20 minutter. Det trækker den unødvendige væske ud af kødet og gør det mere fast i kødet og mere saftigt. Jeg bruger teknikken til nærmest alt fisk jeg laver.

Efter 20 minutter skylles fisken under den kolde hane og tørres godt af. Det kan gøres med et viskestykke eller køkkenrulle.

Fisken skal nu paneres:

Pisk æg og kom dem på en tallerken.

Hæld mel på en tallerken sammen med salt og peber.

Hæld din rasp/panko på en tallerken.

Vend fisken i mel og herefter æggene. 

Til sidst vendes de i panko/rasp-blandingen og placeres på et spækbræt.

Kom rigelig smør på panden og tænd panden på middelhøj varme.

Når smørret er bruset af, placeres fisken forsigtigt på panden.

Fileterne skal steges i cirka 3-4 minutter på hver side. Hvis du stikker en kødnål i fisken og den "ikke gør modstand", så er den færdigstegt.

Fiskefilet

Fiskefilet

 

Dampet skærising og asparges

Til min dampning brugte jeg tidligere en dampovn, men det ejer jeg ikke mere. Derfor bruger jeg denne gamle teknik, som jeg virker næsten lige så godt:

De blev dampede i en gryde med låg. 

Fileterne blev gourmetsaltet i 20 minutter sammen med de andre fileter.  

Det trækker væske ud af fileterne og gør dem mere saftig. 

Herefter skylles de forsigtigt under en rindende koldt vand, hvorefter de tørres godt af.

Gryden blev fyldt op med 1/3 vand og det blev bragt i kog.

Herefter blev fisken rullet og lagt i en sigte og der kom låg på gryden.

Den blev tilberedt i små 4 minutter og var saftig og blød som smør herefter.

Normalt ville jeg placere mine grønne asparges ved siden af fisken i sigten, men jeg kom til at placere dem i kogevandet og de kogte desværre for længe - så de blev bløde.

Dampet skærising

 

Salat

Vask og  tør salaten, tomater og agurker. 

Skær det hele i mindre skiver.

Hvis du er ligesom mig og mener at 90'ernes grøntsagsudskæringer af citroner og agurker var fantastisk, så prøv dig endelig frem.

 

Servering

Placer dit sandwich/toastbrød i bunden af tallerkenen og smør brødet med mayonnaisen.

Læg salatbladene henover og placer din fiskefilet og dampet filet og rejer henover.

Giv det evt. lidt ekstra mayo og kom grøntsagerne på.

Retten er som et stjerneskud altid er, et overflod af mad. 

Det er simpelthen ikke muligt at lave retten i mindre portioner :-)

Hjemmelavet stjerneskud

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Sandwichbrød
Opskrift
Anette
Stjerneskud
Opskrift
Per Asmussen
Nyfortolkning af stjerneskud
Opskrift
Ninna Hertha Post Jensen
Gourmetsaltning/Rimning
Artikel
Per Asmussen
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion
Forårstid er aspargestid
Artikel
Redaktion