fbpx 🥬Coleslaw med spidskål og selleri | opskrifter | GastroFun.dk

Coleslaw med spidskål og selleri

Coleslaw med spidskål og selleri
Sidst ændret:
Tirsdag den 30. juli, 2019 - 15:02
Beskrivelse

Hjemmelavet, nem og cremet coleslaw med spidskål og selleri.

Den søde og friske dressing giver et løft til en række af grillsæsonens lidt federe komponenter som barbeque, stegt kylling, bøffer og pølser med videre. Denne coleslaw er lavet ud fra "stop madspild"-devisen: Den er nemlig en super smart måde at få udnyttet hele spidskålen, fremfor at kassere de lidt grovere og mørkere grønne yderblade - og så giver de i øvrigt en meget smuk kulør til en ellers lidt trist coleslaw.

Man bruger normalt hvidkål i en "slaw", og ordet "coleslaw" kommer angiveligt af det hollandske ord for kålsalat: "Koolsla". Selleri er desuden ikke en del af en traditionel coleslaw, men den giver en ekstra skarphed, der virkelig klæder mayoens fedme.

Brug for eksempel denne coleslaw i en lækker brisket burger eller en saftig pulled beef burger.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Ingredienser
150 g Spidskål (Yderbladene)
1 tsk Sennep
  Olie (Smagsneutral. Mængde efter behov)
  Hvid peber (Til smag)
  Citronsaft (Til smag)
2 spsk Hvidvin
1 tsk Sukker
1 spsk Miracle Whip
  salt og peber (Til smag)
Vejledning

Start med at tage æggeblomme, sennep, hvidvinseddike og citronsaft ud af køleskabet og mål disse af. Ingredienser her skal bruges til den mayo, der udgør basen for dressingen, og som det altid er med mayo, skal ingredienserne have samme temperatur. Dette tager ca. en halv time.

Riv gulerødder groft på rivejernet.

Vrid de revne gulerødder fri for overskydende væde i en stofble/osteklæde.

Riv knoldselleri groft på rivejernet.

Pil yderbladene af spidskålen - det er yderbladene, vi vil bruge i denne opskrift. Gem resten af spidskålen og brug den f.eks. til disse grillede spidskål.

Rens yderbladene grundigt og hak dem fint.

Rør nu mayoen sammen: Start med at komme salt og æggeblomme i en skål.

Pisk dette til en sej masse.

Tilføj sennep og hvidvinseddike.

Pisk igen.

Tilsæt olie lidt efter lidt i en tynd stråle og under fortsat piskning, mens mayoen langsomt tykner. Mayoens tykkelse afhænger af dine præferencer, men man siger, at en klat på tallerkenen skal være så tyk, at den stadig har en lille "top". Se også opskriften på min mayo her.

Smag mayoen til med hvid peber og citronsaft.

Tilsæt herefter hvidvin, sukker, æbleeddike, Miracle Whip og creme fraiche.

Vend det hele sammen og smag til med salt og peber

Lad det trække i minimum 30 minutter på køl inden servering.

Jeg har brugt min coleslaw i både denne og denne burger.

Noter

Hvis du ikke har muligheden for at røre din egen mayo, så tilføj i stedet 3-4 spiseskefulde Hellmann's mayo eller yderligere 3-4 spiseskefulde Miracle Whip. Vær dog opmærksom på, at Miracle Whip er sødere end almindelig mayo, så husk at smage til.

Læs også
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet Coleslaw
Opskrift
Per Asmussen
Coleslaw
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier