Pulled Pork Burger

Pulled Pork Burger
Beskrivelse

Den nærmest mytiske ret Pulled Pork giver vi dig her en opskrift på. Det lækre, møre kød med den velsmagende stegeskorpe har i de senere år taget landet med storm, og ikke uden grund. Det er fantastisk velsmagende, rækker til mange, og så passer det sig selv under størstedelen af tilberedningen. 

Vi har valgt at benytte os af den spanske luksusgris Iberico, også kendt som sortfodsgris. Du bør bestemt unde dig selv at prøve denne delikatesse, men er kødet umuligt at skaffe, kan du også sagtens anvende en ganske almindelig nakkefilet - gerne fra en god, dansk frilandsgris.

Udbytte
6 Personer
Foreberedelsestid
16 timer, 40 minutter
Tilberedelsestid
16 timer, 40 minutter
Tid i alt
33 timer, 20 minutter
Ingredienser
1 kg Nakkefilet (Iberico Gris (kan også blot være normal dansk gris))
2 l Vand
100 g Salt
70 g Sukker
4 spsk Brun farin
3 spsk Paprika
1 tsk Løgpulver
Vejledning

Sprængning

Nakkefilet

Start med at lave et hurtigt opkog af salt, sukker, laurbærblade og peberkorn. 

Køl det ned, og når det har køleskabs emperatur, skal kødet lægges i lagen. 

Lad kødet ligge i lagen i alt fra 8-12 timer (hvad der lige passer i din kalender) og tør kødet godt af bagefter.

Nakkefilet

Dryrub

Bland alle krydderierne sammen og masser dryrubben ind i kødet. Husk at komme ind i alle revner/sprækker. 

Pulled Pork

Stegen

Sæt kødet på et ildfast fad og placer det i en kold ovn. Tilbered det i ovnen i 14 timer ved 110 grader almindelig ovn.

Koldryg stegen i 2 timer for at give den røgsmag.

Pulled Pork

Til sidst skal kødet have 15-20 minutter ved 200 grader varmluft, indtil rubben/skorpen på kødet er hård/sprød.

Pulled Pork

Pulled Pork

Hvis du ikke kan koldrøge, så erstat ovnen/røgovnen med en grill det sidste kvarter samt en alubakke med røgsmuld eller barksmuld.

Pulled Pork

Trevl kødet med 2 gafler, og det er klar til servering.

Pulled Pork

Hæld en kold vinegarsauce over det trevlede kød, og det er klar til servering.

 

Servering

Skær din brioche-burgerbolle (eller almindelig burgerbolle) over, og smør bunden med Miracel Whip og toppen med bbq-sauce. Placer coleslaw i topbollen og pulled pork-kødet i bundbollen.

Velbekomme.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier