Pulled Pork i ovn

Pulled Pork i ovn
Beskrivelse

Den nærmest mytiske ret Pulled Pork giver vi dig en opskrift på her.

Vi har valgt at benytte os af den spanske luksusgris Iberico, der også er kendt som sortfodsgris.  

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
16 timer, 40 minutter
Tilberedelsestid
16 timer, 40 minutter
Tid i alt
33 timer, 20 minutter
Ingredienser
1 kg Nakkefilet (Iberico gris)
2 l Vand
100 g Salt
70 g Sukker
4 spsk Brun farin
3 spsk Paprika
1 tsk Løgpulver
Vejledning

Sprængning

Nakkefilet

Start med at lave et hurtigt opkog på saltet, sukkeret, laurbærbladene og peberkornene. 

Køl det ned og når det har køleskabstemperatur så skal kødet lægges i lagen. 

Lad kødet lægge i lagen i alt fra 8-12 timer (hvad der lige passer i din kalender) og tør kødet godt af bagefter.

Nakkefilet

Dryrub

Bland alle krydderierne sammen og masser dryrubben ind i køddet og husk at komme ind i alle revner/sprækker. 

Pulled Pork

Stegen

Sæt kødet på et ildfast fad og placer det i en kold ovn. Tilbered det i ovnen i 14 timer ved 110 grader almindelig ovn.

Koldrøg stegen i 2 timer for at give den røgsmag.

Pulled Pork

Til sidst skal kødet have 15-20 minutter ved 200 grader varmluft, indtil rubben/skorpen på kødet er hårdt/sprød.

Pulled Pork

Pulled Pork

Hvis du ikke kan koldrøge, så erstat ovnen/røgeovnen med en grill det sidste kvarter samt en alubakke med røgesmuld eller barksmuld.

Pulled Pork

Trevl kødet med 2 gafler og det er klar til servering.

Pulled Pork

Hæld en kold vinegarsauce over det trevlede kød og det er klar til servering.

 

Servering

Retten kan serveres som en Pulled Pork Burger eller sammen med bagte kartofler og coleslaw

Velbekomme.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier