fbpx Sweet & Smoky Pulled Pork 🍔 | opskrifter | GastroFun.dk

Sweet & Smoky Pulled Pork

Sweet & Smoky Pulled Pork
Beskrivelse

Jeg vil gerne vise jer hvordan man laver ægte Sweet & Smoky Pulled Pork. Med en dejlig tør sort skorpe udenpå men stadig mega saftig indeni. Lige som det skal være. den klassiske måde man tilbereder Pulled Pork på er ved Low & Slow. Som betyder ved lavt varme over en lang tid på grillen i Røg.

 

Hvad Er Pulled Pork – Hvilket Kød Bruger Man Typisk?

Pulled Pork laves normalt af et stykke nakkefilet herhjemme i Danmark. Fordi det er nemmere at få fat i ved slagteren end et hel stykke svineskulder er.
Et nakkefilet taber en del vægt i løbet af dennes transformation til Pulled Pork, og derfor skal der vælges omhyggelig når vi snakker det rette stykke kød til den Perfekte Pulled Pork. Den skal som minimum veje 2-2,5 kg. Ved prisen skal man nødvendigvis ikke spare.

Hvis du vil prøve et rigtigt godt stykke nakkefilet til dit Pulled Pork, kan jeg anbefale Iberico eller Duroc nakkefilet. – Dine smagsløg vil virkelig elske dette Kød. De omtalte Nakkefiler kan købes ved forskellige online kød butikker som Steak-Out.dk.

Sweet & Smoky Pulled Pork
 

Foreberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
18 timer
Tid i alt
42 timer
Ingredienser
2 Nakkefilet (Lav gerne to ad gangen. Det tager ikke længere tid)
  Barbecue marinade (Jeg bruger Memphis BBQ rub)
  Sød sennep (Kan erstattes af olivenolie)
Vejledning

Sweet & Smokey Pulled Pork – BBQ Rub (Krydderi)

Krydderiet til kødet varierer meget efter ens egen smag. Skal gå hurtigt, kan man også godt tage en færdigblandet BBQ Rub (krydderiblanding). Men den her Pulled Pork Sweet & Smoky er en virkelig smagsintens variant af Pulled Pork, så vil jeg anbefale, du bruger Memphis BBQ-Rub.

I forbindelse med jeg gnider mine Nakkefiler ind i min BBQ rub har jeg valgt at smøre den ind i en Sød Sennep. Sennep sørger for at krydderierne klæber meget bedre til kødet.  Hvis du ikke ønsker at bruge sennep, kan du også gnide kødet med lidt olivenolie inden du kommer krydderierne på.

Sweet & Smoky Pulled Pork

Efter dit kød er krydret med Sennep og BBQ Rub, skal det wrappes / pakkes ind i plastfolie eller i en vakuumpakker. Nu heder det at holde tungen lige i mundet for du skal vente 18-24 timer.

For kødet skal mindst trække natten over i køleskabet i 8 timer. Jo længere jo bedre, og det vil sige, at det slet ikke gør noget, at dit kød tilbringer en hel dag i køleskabet!

Sweet & Smoky Pulled Pork

 

Nakkefilet På Grillen Ved Lav Temperatur

Dagen derpå – I med jeg har en Traeger Pelletgrill er det faktisk meget nemt at tilberede Pulled Pork, Spareribs og alle de andre lækre sager der skal laves ved lave temperatur over en længer tidsinterval. Du indstiller din grill til 105 grader. Og når den ønskede temperatur er nået kommer du din Nakkefilet på grillen.

​​​​Sweet & Smoky Pulled Pork

Her er det vigtigt at du bruger et Grilltermometer hele vejen igennem tilberedningsprocessen. Efter 6 timer vil du typisk have nået en Kernetemperatur på 60 grader. Det er kødet som bestemmer hvor lang tid det tager, at tilberede dit Pulled Pork.

Nogengang går det hurtiger andre gange tager det længer tid. Når kødet har nået den ønskede kernetemperatur på 60 grader skal den pakkes ind i Slagerpapier (Butcherpaper).

Papiret har to egenskaber, den holder saften ind i kødet uden at nakkefileten koger op som vil ske i staniolpapir da kødet ikke kan komme af med varmen. Slagterpapir sørger for at kødet stadig kan få tilstrækkelig luft. Når du har pakket din Nakkefilet ind skal den på grillen igen. Her hæver du så temperaturen til 120 grader nu. Og den temperatur bibeholder du til du har en kernetemperatur på 94-98 grader.

Sweet & Smoky Pulled Pork

 

Den Søde Ventetid Og Din Tålmodighed På Prøve

Det vigtigste ved denne vente tid er, at du ikke selv skal drive dig til vanvid. Kernetemperatur på en Pulled Pork skal være mellem 94 –  98 grader. Indimellem vil der være perioder, hvor kernetemperaturen kun langsomt eller slet ikke stiger over flere timer.
 
Selv hvis temperaturen forbliver uændret over en længere periode eller endda lidt falder, så er der ingen grund til panik. Det er nemlig her kødet har nået den såkaldte plateaufase. I plateaufasen, som begynder ved omkring 70 graders kernetemperatur, kan kødet forblive flere timer ved samme temperatur. Det er nemlig derfor jeg pakker mit Nakkefilet ind i Slagterpapir for at fremskynde plateaufasen.

Tilberedningstiden kan afkortes et par timer ved at benytte sig af dette simple trick. Dog skal du være klar over at en omgang Pulled Pork kan tage mellem 18 og 24 timer hvis man ikke at vælge at pakke kødet ind i Slagterpapir. Når dit Nakkefilet er pakket kan du regne med en tilberedningstid et sted mellem 14 og 18 timer. Som skrevet før det er kødet der bestemmer hvornår det er klar til at blive Pulled.
 

 

Så Skal Der Trækkes Gris – Sweet & Smoky Pulled Pork

Så er tiden inde denne gang gik der små 17 timer før mit Pulled Pork var kravlet op på den ønskede kernetemperatur. Nu skal den tages af grillen og forblive yderlige en time pakket ind på køkkenbordet så din Nakkefilet lige kan falde lidt til ro og køle en smule ned. Og så er det på tid Grisen skal trækkes.

Sweet & Smoky Pulled Pork

Jeg gør det altid med hænderne i første omgang og efterfølgende tager jeg to gafler for at fin trække kødet.

Nu skal der lige blandes lidt BBQ Sauce i dit trukket Pulled Pork og så er det klar til servering med en gang hjemmelavede Coleslaw i en Burgerboller.

Sweet & Smoky Pulled Pork

NB.Man kan også lave Pulled Pork på Gas eller kugle grill uden problemer. Her er fremgangsmåde den samme du skal dog sørge for at tilføre tilstrækkeligt røg.

Noter

Alle links er mine personlig anbefalinger. Yderligere information findes her.

Source

Følg gerne min blog eller Youtube kanal.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion