fbpx ūüź• Friturestegt kylling ūüćó | opskrifter | GastroFun.dk

Friturestegt kylling

Friturestegt kylling
Sidst ændret:
L√łrdag den 19. januar, 2019 - 10:54
Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
40 timer
Tilberedelsestid
12 minutter
Tid i alt
40 timer, 12 minutter
Ingredienser
100 g Rasp (Kan også være panko eller hvedemel)
50 g Salt
25 g Sukker
  Krydderier (Laurb√¶rblade, peberkorn, hvid peber, salt, caynnepeber, l√łgpulver og hvidl√łgspulver)
Vejledning

Parter hele kyllingen. Det er vigtigt at du beholder skindet p√• bryststykkerne til denne opskrift. I nedenst√•ende video kan du blive inspireret af hvordan man g√łr det.

Friturestegt kylling

Vi har valgt at dele lårene i to stykker: Kyllingeoverlår og kyllingeunderlår. 

Da en del af kyllingen er blevet brugt til andre opskrifter, har vi valgt kun at friturestege overlårene, underlårene og vingerne.

For at sikre en saftig kylling, spr√¶nger vi dem i 2 d√łgn.

En spr√¶ngning foreg√•r ved at opkoge 50 gram salt, 25 gram sukker, et par laurb√¶rblade og hele peberkorn. Lad blandingen k√łle ned og l√¶g k√łdet i vandet i 1-2 d√łgn.¬†

Skyl v√¶sken af kyllingen kort under en vandhane og lad det t√łrre i et kvarters tid.¬†

Friturestegt kylling

Tænd herefter din frituregryde til 190 grader eller begynd med at varme din olie op i din wok/gryde/sautepande.

Tag en lille tallerken og slå et æg ud i den og pisk det godt rund.

Tag en stor tallerken og drys mel/panko/rasp ud sammen med krydderierne cayenne- og hvid peber, hvidl√łgs- og l√łgpulver samt salt.¬†

Vend k√łdet i √¶gget og derefter i den paneringsblandingen. Lad k√łdet t√łrre i 10-15 minutter oven p√• et viskestykke, s√• det er s√• "t√łrt" som overhoved mulig inden det kommer i olien.


Tilbered k√łdet i 10-12 minutter og server straks.

Friturestegt kylling

Friturestegt

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
x