fbpx 🐥 Friturestegt kylling 🍗 | opskrifter | GastroFun.dk

Friturestegt kylling

Friturestegt kylling
Sidst ændret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:54
Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
40 timer
Tilberedelsestid
12 minutter
Tid i alt
40 timer, 12 minutter
Ingredienser
1 Æg
100 g Rasp (Kan også være panko eller hvedemel)
50 g Salt
25 g Sukker
  Krydderier (Laurbærblade, peberkorn, hvid peber, salt, caynnepeber, løgpulver og hvidløgspulver)
Vejledning

Parter hele kyllingen. Det er vigtigt at du beholder skindet på bryststykkerne til denne opskrift. I nedenstående video kan du blive inspireret af hvordan man gør det.

Friturestegt kylling

Vi har valgt at dele lårene i to stykker: Kyllingeoverlår og kyllingeunderlår. 

Da en del af kyllingen er blevet brugt til andre opskrifter, har vi valgt kun at friturestege overlårene, underlårene og vingerne.

For at sikre en saftig kylling, sprænger vi dem i 2 døgn.

En sprængning foregår ved at opkoge 50 gram salt, 25 gram sukker, et par laurbærblade og hele peberkorn. Lad blandingen køle ned og læg kødet i vandet i 1-2 døgn. 

Skyl væsken af kyllingen kort under en vandhane og lad det tørre i et kvarters tid. 

Friturestegt kylling

Tænd herefter din frituregryde til 190 grader eller begynd med at varme din olie op i din wok/gryde/sautepande.

Tag en lille tallerken og slå et æg ud i den og pisk det godt rund.

Tag en stor tallerken og drys mel/panko/rasp ud sammen med krydderierne cayenne- og hvid peber, hvidløgs- og løgpulver samt salt. 

Vend kødet i ægget og derefter i den paneringsblandingen. Lad kødet tørre i 10-15 minutter oven på et viskestykke, så det er så "tørt" som overhoved mulig inden det kommer i olien.


Tilbered kødet i 10-12 minutter og server straks.

Friturestegt kylling

Friturestegt

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier