fbpx 🥞🍌Banan pandekager | opskrifter | GastroFun.dk

Banan pandekager

Banan pandekager
Underrubrik
Hurtige og lækre pandekager uden sukker
Sidst ændret:
Onsdag den 13. maj, 2020 - 15:37
Beskrivelse

Pandekager er noget, alle elsker! Men hvorfor er vi egentlig så pjattede med de papirstynde, pandestegte banditter?

Jeg har muligvis et kvalificeret bud!

  • De er både søde og salte: Sødt og salt er to ting, der passer HELT FORRYGENDE godt sammen (det er derfor de søde, sprøde cornflakestoppe er så geniale). Pandekager bliver typisk stegt i en god mængde smør, hvilket giver dem en nøddeagtig og let salt smag. Når vi så kommer vaniljeis eller sukker og syltetøj ovenpå de lune pandekager, så sker der ting og sager!
  • De er både kolde og varme: Ja, vi mennesker har åbenbart ét eller andet med modsætninger der mødes, for lune pandekager med kold vaniljeis er noget, der nærmest får englene til at synge i vellyst.
  • De er nemme at variere: Om de skal spises til morgen, middag, aften eller dessert, så er det fyldet, der gør den allerstørste forskel. Til aften kan de eksempelvis fyldes med et lækkert kødfyld og drysses med revet ost, efterfulgt af en hurtig tur i ovnen, så osten smelter. Mums.
  • De kan også være sunde: Det er virkelig nemt at lave pandekager, der også kan berolige selv de mest sundhedsfikserede mennesker. De kan for eksempel laves uden sukker, med grahamsmel, med blomkålsris, med havregryn, med æble - de kan også laves veganske. Og så er lækre bananpandekager selvfølgelig ej heller at forglemme!

 

Den internationale pandekagedag

Enhver undskyldning for at spise pandekager er i dén grad velkommen, og hvert år i februar er der specielt én dag, hvor det nærmest er helt obligatorisk at spise pandekager! Tirsdagen efter Fastelavn er nemlig den årlige, internationale pandekagedag, og det er ikke engang én eller anden nymodens opfindelse, næ nej, det er faktisk en virkelig gammel, kristen tradition.

I gamle dage kaldte man det bare "Hvid tirsdag". Herefter startede den 40 dage lange faste nemlig, og under fasten var det ikke tilladt at spise "hvide ingredienser", det vil sige æg, mel, mælk og sukker. For at få tømt ud i køkkenskabene indførte man så mærkedagen "Hvid tirsdag", hvor de hvide ingredienser blevet lavet til skønne pandekager.

I dag er mærkedagen knap så kendt herhjemme - det er mest i de engelsktalende lande, at dagen virkelig bliver praktiskeret. Lad os lige få ændret på det!

 

Pandekager til aftensmad

Vi har allesammen minimum én ret, vi nærmest kan bikse sammen i blinde og som vi laver, når vi ikke lige kan finde på andet. For rigtig mange danskere er det garanteret lasagne eller spaghetti kødsovs. For mig er det pandekager. Ja, den er altså god nok! Og derfor er det hjemme hos os helt almindeligt, at der i hvert fald én gang om måneden er pandekager på aftenmenuen. I kan nok forestille jer, hvor populær jeg er på hjemmefronten lige den aften, he he. Mom of the year, jeg ved det ;-)

 

Sundere pandekager

Jo oftere man er forfalden til at spise pandekager, jo vigtigere er det måske også, at man skærer lidt ned på sukkeret. Ved at udskifte sukkeret med en moden banan får du ikke alene sødme, du får også den spændende, eksotiske smag fra bananerne! Og det er altså bare lækkert.

Vores datter har været fan af denne opskrift siden hun var bare 6 - 8 måneder gammel, og bananpandekager er generelt helt perfekt, når der skal laves pandekager til familiens mindste - så kan man nemlig undlade sukkeret.

De er også en virkelig god løsning, når du selv gerne vil synde lidt, uden at det bliver alt for usundt.

I denne opskrift er der hverken sukker eller salt, men hvis du ikke laver pandekagerne til småbørn, kan du med fordel vælge at tilsætte en knivspids salt til dejen.

Bananpandekager er geniale at have med på farten og i madpakken - det er lidt sund og lækker selvforkælelse, når den lille sult melder sig! De kan dog også sagtens spises med friske bær, is og lidt syndig sirup, eller hvad du ellers ville servere til almindelige pandekager.

 

Banan pandekager opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
10 Stk
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
1 Banan (Meget modne )
1 Æg
1 dl Mælk (Er det til små børn så modermælk el. Erstatning)
1⁄4 Vanilje stang (Korn - kan undlades)
10 g Smør (Til stegning)
1 1⁄2 dl Hvedemel
Vejledning
  1. Kom bananen i en skål og mos den godt med en gaffel.
  2. Kom æg, mælk og vaniljekorn med i skålen og rør det sammen med den moste banan.
  3. Rør herefter melet i lidt ad gangen, så der ikke dannes melklumper i dejen.
  4. Varm en pande op til middelvarme og smelt lidt smør til stegningen.
  5. Kom cirka en halv deciliter pandekagedej på den varme pande og lad det stege i cirka 1 - 2 minutter på hver side. Et godt pejlemærke er, at pandekagen er klar til at blive vendt, når der begynder at komme bobler i dejen.
  6. Forsæt indtil der ikke er mere dej og hold de færdigbagte pandekager lune på en tallerken med et viskestykke.

Bananpandekager er allerlækrest, når de stadig er lune, men lad dem gerne køle lidt af, inden de serveres for de mindste.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om bananer
Artikel
Redaktion
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Pandekager
Opskrift
Anette
Amerikanske Pandekager med karamelsauce
Opskrift
Per Asmussen
Pandekager-sifon
Opskrift
Per Asmussen