fbpx Sunde pandekager 🥞 med havregryn | opskrifter | GastroFun.dk

Pandekager med havregryn

Pandekager med havregryn
Underrubrik
En mĂĄde at spise sundere uden at opdage det.
Beskrivelse

I den evige jagt på at få vores børn til at spise sundere, har vi tidligere lavet en opskrift på spinatpandekager. Børnene ved dog godt, at det ikke er rigtige pandekager, så denne gang laver vi klassiske pandekager og tilføjer i al hemmelighed en portion havregryn.

Det gør ikke pandekagerne sunde i sig selv, især fordi det usunde som regel ligger indeni, men det tilføjer nogle sunde havrefibre til pandekagerne.

Pandekagerne bliver stadig fine og bløde
Hvis man sørger for at overholde tiden til iblødsætningen og pisker dejen godt, bliver pandekagerne stadig fine og glatte.

 

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
200 g Hvedemel
1 dl Havregryn (Gerne finvalsede af hensyn til konsistensen)
1 tsk Sukker
4 dl Mælk
1 knsp Salt
Vejledning

Hæld 3 dl af mælken op i en skål og tilføj havregryn. Lad det stå og bløde op i 10 minutter.

Tilsæt mel, sukker, salt og pisk det godt sammen. Tilsæt herefter æg ét ad gangen og til sidst det flydende fedtstof.

Lad dejen hvile i 10 minutter i køleskabet og tilsæt den sidste del af mælken, indtil dejen har den ønskede konsistens. Tilsætter du det hele, vil du få en dej, der flyder godt ud og giver tynde pandekager. Tilsætter du mindre, bliver dejen tykkere og giver tykkere (mor-)pandekager*.

Mens du varmer en pande op, lægger du en smule fedtstof på midten og smører det ud med et stykke køkkenrulle. Det skal bare være et tyndt lag, og det overskydende fedtstof kasseres sammen med køkkenrullen.

Dejen hældes på panden og bages ved middel varme i et minuts tid på hver side. Vi plejer at lægge dem ind i et foldet stykke alufolie på en tallerken. Så holder de hinanden varme, og man får flotte, bløde og lune pandekager.

Serveres med dit foretrukne panedekagetilbehør!

Pandekagen er klar til at blive vendt
Når kanterne begynder at løsne sig fra panden, er det tid til at vende pandekagerne

 

Noter

Pandekagerne spises med frugt og syltetøj evt. kombineret med en smule ekstra sukker efter smag.

Kan ogsĂĄ spises som dessert med vanilleis i og med chokoladesauce pĂĄ.

* Mor-pandekager er pandekage, som mor lavede dem og er tykke og med "gods" i, så man ikke kun spiser det søde fyld. Lidt ligesom en "mor-pizza" har en bund, der er 3-4 cm tyk!

Sværhedsgrad
Sociale medier