fbpx Spaghetti kødsovs 🍝 | opskrifter | GastroFun.dk

Spaghetti kødsovs

Spaghetti kødsovs
Beskrivelse

Denne opskrift på kødsovs til spaghetti er virkelig tæt på originalen spaghetti bolognese. 

I Italien er Ragú alla Bolognese (eller spaghetti med kødsovs) ikke nogen hurtig ret, man begynder på 30 minutter før spisetid. Det er derimod en ægte simreret, der skal snurre i timevis på komfuret, inden den serveres. Den lange tid i gryden giver retten en tyk, næsten cremet, konsistens, og det færdige resultat har ikke meget med vores danske version at gøre.  

I denne opskrift laver vi retten, som de gør i hjemlandet, og vi lover dig, at dine anstrengelser vil kunne smages i det færdige resultatet. I opskriften bruges der, udover kød, en stor mængde grøntsager, og retten er derfor også en super god måde at få en masse grønsager indenbords på.

Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
3 timer
Tid i alt
3 timer, 40 minutter
Ingredienser
Vejledning

Brun kødet i en middelstor gryde uden fedtstof.

Fordel kødet i bunden af gryden med en spartel og lad det brune ved middelhøj varme.

Rør i kødet med et par minutters mellemrum og "hak" alle klumper så fine, du kan. Kødet afgiver en del væske, som skal koge væk.

Steg kødet længe, til det til sidst ligger og steger og knitrer i gryden. Det tager længere tid, end du tror.

Tag det stegte kød af panden og sæt det til side.

Hak grøntsagerne i mindre stykker og steg dem let på panden kødet er stegt på ved middelvarme i små 10 minutter, hvor efter passataen tilsættes og det hele varmes godt igennem, inden det hele blendes.

Tilsæt kødet til de blendes grøntsager og lad retten simre ved svag varme i minimum tre timer. 

Smag til med salt, peber, citronsaft og æbleeddike, til den er tilpas rund og fyldig.

Server kødsovsen med spaghetti, friskrevet parmesanost og godt brød, f.eks. dette.   

Spaghetti kødsovs

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier