fbpx 🥓Bacon 🧀 cheese 🍔burger | opskrifter | GastroFun.dk

Bacon cheese burger

Bacon cheese burger
Beskrivelse

Hjemmelavet bacon cheese burger hvor næsten alt er hjemmelavet.

Sprødt tørsaltet bacon, bløde og luftig burgerboller, hjemmehakket fars og syltede rødløg. 

Jeg har stadig ikke haft modet til at lave min egen cheddarost endnu, men mon ikke det kommer en dag :-)

Jeg har længe været fascineret af hvordan man laver den perfekte burgerbøf og især Heston Blumenthals variant har jeg hældt til at lave normalt. Det er varianten hvor kødet hakkes og bøfferne skæres på tværs, så alle fibrene peger nedad:

Efter at have set en video fra den prisvindende burgerbar Gasoline Grill i København, var det på tide at prøve en anden udgave. De havde ikke formet bøfferne i forvejen og de lå i bund og grund bare som en klump fars i køleskabet. 

Når de skulle tilberedes blev klumpen lagt på en varm pande og en tung bøfpresser blev lagt ovenpå. Ideen er at give så meget stegeskorpe som overhoved mulig.

Det prøvede jeg at kopiere i den her opskrift.

Opskriften er på 4 burgere, hvilket måske er lige i overkanten til 2 personer. Vi spiser typisk 3 burgere til 2 personer herhjemme, men det afhænger af ens appetit.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
10 skv Bacon (Gerne tørsaltet)
400 g Hakket Oksekød (Gerne 10 % fedtindhold)
  Salt
  Peber (Fra kværn)
  Dressing (F.eks. burgerdressing, thousand island dressing eller mayo)
  salat
8 skv Agurk
  Syltede rødløg (Eller syltede agurker)
Vejledning

Stegt bacon

Jeg var doven da jeg lavede denne ret og blev også (fortjent) straffet for det. Da jeg laver min egen røgede- og tørsaltede bacon, skal jeg selv skære den i tynde skiver. Jeg havde lidt travlt og ville ikke finde min pålægsmaskine frem, så jeg skar mine skiver med en kniv. Det er desværre umuligt at få dem lige så tynde som når jeg bruger pålægsmaskinen.

Det betød at min bacon blev ikke så sprød som jeg ønskede.

Baconen blev lagt på en pande og stegt ved middelhøj varme indtil den var så sprød som jeg kunne få den.

Det stegte bacon blev lagt pĂĄ fedtsugende papir og der blev skruet op for blusset.

 

Burgerbøffer

Det er altid en god ide at sørge for at kødet tages ud af køleskabet minimum 30 minutter før det skal tilberedes. Det hæver temperaturen på kødet og mindsker chancen for at det "koges" i stedet for at blive stegt.

Kødet skal ikke formes, så farsen skal bare deles  i 4 dele og rulles til kugler.

Kødet skal ikke bruge ekstra fedtstof, da fedtprocenten er på 10 % og kødet steges i baconfedtet.

Skru op for panden, så den er godt varm og kom de 4 kugler på panden - husk at der skal være et mellemrum imellem dem, da de bliver trykket flade.

Hvis du har 2 pander i samme størrelse, så kan du placere den ene pande oven på kødet og lægge noget tungt i den (det skal selvfølgelig kunne holde til at varmen).

Jeg var så heldig at have et stort ildfast fad der passede perfekt henover mit pande. Selvom det virkede godt, så tænker jeg stadig at jeg vil ud og investere i en bøfpresser på et tidspunkt.

Da bøfferne trykkes meget tynde, så skal de ikke steges særligt længe. Steg dem i 2 minutter på den ene side og vend dem.

SKru lidt ned for blusset og steg dem i 2 minutter pĂĄ den anden side.

Krydr med salt og peber og læg en skive cheddarost oven på hver bøf.

De skal hvile i 2 minutter før de skal spises. Hvis du har en gasbrænder, så kan du med fordel smelte osten en smule. Hvis ikke, så skal bøffen nok selv stille og roligt smelte det.

 

Burger

Om du bruger hjemmebagte burgerboller eller købeboller, så er det altid en god ide at skære dem over og riste dem på indersiden. Det gør burgeren mindre våd generelt.

Jeg plejer at give dem 2-3 minutter på min brødrister. 

Smør den nederste bolle med ketchup og placer et par skiver salat henover.

Kom herefter skiveskĂĄret tomat og agurker henover.

Placer bøffen med osten ovenpå og herefter de syltede rødløg og bacon.

Smør den øverste bolle med din foretrukne dressing - det kan være burgerdressing, thousand island dressing eller mayo.

Din bacon cheese burger er nu klar.

Velbekomme.

Bacon cheese burger

Bacon cheese burger

Bacon cheese burger

Bacon cheese burger

Bacon cheese burger

Bacon cheese burger

Noter

Jeg er ikke den store fan af syltede agurker, så jeg bruger altid syltede rødløg i stedet for i min burgeropskrifter.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion