fbpx ✅Vikingegryde Deluxe ⚔ | opskrifter | GastroFun.dk

Vikingegryde Deluxe

Vikingegryde Deluxe
Underrubrik
Lavet af småkød fra dryaged/krogmodnet oksefilet/mørbrad og serveret med ris og bacon
Sidst ændret:
Torsdag den 7. marts, 2019 - 00:44
Beskrivelse

Vores variation af en luksusudgave af den klassiske Vikingegryde. I stedet for svinemørbrad bruger vi småkød fra afpudset af krogmodnet/dryaged oksemørbrad og oksefilet. Retten serveres med hjemmelavet bacon og ris.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
120 g Oksemørbrad (Afpuds)
120 g Oksefilet (Afpuds)
1 Løg
1 fed Hvidløg
4 skv Bacon
1 dl Fløde
2 dl Oksefond
1 dl Passata
1 dl Rødvin
1 tsk Tomatpure
  Krydderier (Salt, peber, citronsaft, eddike og sukker)
2 dl Ris (Basmati)
5 dl Vand
Vejledning

Kødet

Start med at finde en tykbundet gryde frem og steg baconen sprød ved middelhøj varme. Tag det op ad gryden og læg det på et fedtsugende papir indtil serveringen.

Da oksekødet er krogmodnet og kommer fra to af de fineste udskæringer på kvæget, er det vigtigt at det ikke skal simre med i retten. Derfor starter vi med at skære det ud i tern og bruner det af i baconfedtet sammen med lidt olie.

Vikingegryde

Kødet tages op ad gryden og lægges til side.

Vikingegryde

Hak løget og hvidløget (du kan også tilføje champignon) og brun det af i gryden tilsat smør, pure og paprika. Tilsæt rødvinen og lad det koge ind i et par minutter. Tilsæt fonden og lad det koge ind i et par minutter. Derefter passata og lad det koge i 5 minutter. 

Tilsæt fløden og creme fraichen og når det er tyknet tilstrækkeligt smag til med salt, peber, citronsaft, eddike og sukker.

2-3 minutter før serveringen lægges kødet i sovsen så det når at få den rigtige temperatur.


Ris

Vores regel for basmatiris er følgende:

Brug 2 dele vand til 1 del ris. Vi bruger typisk et kaffekrus til at måle af med. 1 krus er nok til 2,5 person. Kom en smule salt (1/2 tsk.) med og kog det i 12 minutter. 
Sluk for blusset og lad det trække med et klæde henover i 12 minutter.

 

Server retten med ris i bunden, sovs og kød henover top den af med bacon og f.eks. bredbladet persille.

Vikingegryde

 Vikingegryde

 

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier