fbpx 🥘Alt du bør vide om simreretter | GastroFun.dk

Alt du bør vide om simreretter

Alt du bør vide om simreretter
Indholdsfortegnelse

Nogen kalder det en simremad, simreret, andre kalder det en gryderet, men ligegyldigt hvad man kalder det, så er det vildt lækkert, når det bliver lavet på den helt rigtige måde.

Vi vil gerne give dig en masse information og nogle tips, som kan hjælpe dig med at forstå og lave nogle fantastiske simreretter til dig selv, familien og gæsterne.

 

Hvad er en simreret?

En simreret kan være rigtig mange ting. Den kan indeholde forskellige ingredienser, og den kan koge på mange forskellige væsker. En simreret vil dog ofte indeholder en form for kød og nogle grøntsager, som bliver kogt i for eksempel vand.

Det hedder netop en ’simreret’, fordi de skal have lov til at stå og småkoge i lang tid. Det skal faktisk ofte koges så længe at ingredienserne begynder at falde en smule fra hinanden.

Derved kommer der nemlig en virkeligt lækker smag til sovsen.

 

Hvordan vil man typisk lave en simreret?

Her har vi lavet en form for skitse over, hvordan du laver en succesfuld gryderet. Derved skal du blot vælge de ingredienser, som du ønsker – det er både nemt, lækkert og billigt. Her er vores korte guide:

  1. Vælg dit kød og dine grøntsager
    - vi kommer nærmere ind på valg af kød længere nede på siden.
  2. Steg grøntsagerne og kødet
    - Hvis du steger det separat, før de kommer i retten, får de en superlækker stegesmag.
  3. Tag dig god tid
    - Du skal ikke være bange for at kødet simrer for længe, dette er faktisk blot en fordel.
  4. Vent med krydderierne til sidst
    - Meget af væsken fordamper, hvis man laver simremad over 3-4 timer. Derfor kan smagen af krydderiet blive for kraftigt, hvis du tilsætter dette for tidligt.

Dette var vores ultrakorte guide, som forhåbentligt kan hjælpe dig en smule på vej. Men du skal lige have et sidste tip med på vejen.

Hvis du skal have gæster en lørdag aften og skal nå en masse ting, inden de kommer, så kan du med fordel lave gryderetten dagen før og stille den på køl over natten. Langt de fleste retter bliver blot bedre af dette. Så skal det bare varmes grundigt op og smages til igen, når det er blevet spisetid.

 

Hvilket udstyr kan man bruge?

Nu skal det gælde udstyret, for hvordan får man egentligt det bedste resultat? Der er ingenting der er korrekt eller forkert her, det handler i høj grad om præferencer.
Det er dog næsten svært at sige gryderet uden at nævne støbejernsgryder. Disse er nemlig vildt populære til netop dette formål, og de kan give et meget godt resultat.

Herudover kan du også sagtens anvende en almindelige stor gryde. Hvis du ikke har en stor gryde eller støbejernsgryde, så er der en anden løsning, der er mindst lige så god.

Du kan nemlig sagtens give kogepladerne en fridag, når du laver gryderetter. De kan sagtens laves i ovnen, i en bradepande eller et ildfast fad. Så længe du husker at dække bradepanden med sølvpapir, så sker der ikke det mindste. Du behøves faktisk ikke engang at røre i retten – det er super nemt.

Herudover kan du også anvende andre redskaber som for eksempel:

  • Stegeso
  • Tangine
  • Römertopf

Disse vil også kunne give dit et fremragende og velsmagende resultat.

 

Hvad sker der med kødet, når det simrer længe?

Der er mange, der er nervøse for, at kødet skal blive kogt helt i stykker, eller at det skal få for længe og blive tørt – men ingen grund til bekymring.

Når du simrekoger et stykke kød, vil det nemlig ikke blive tørt. Hvis resultatet er tørt, er det nærmere fordi, at det ikke er kogt lang tid nok.

Hvis du vælger den rette type af kød til gryderetten, vil det kun blive mere mørt og saftigt, jo længere det koger – hvis du altså vælger det rigtige kød.

 

Hvilke slags kød er bedst til simreretter?

Når du skal finde det bedste kød til en gryderet, hjælper det faktisk ikke noget at købe den bedste og dyreste udskæring.

Dette er nemlig ikke egnet til at koge i lang tid. Derimod bør du vælge nogle af de lidt billigere udskæringer fra svin, lam, okse eller kalv.

De billigere udskæringer kan for eksempel være bov, nakke eller bryst.

 

Opskrifter på simremad

 

Pulled Pork i ovn

Pulled Pork i ovn

Læs opskriften her.


Gullash

Gullash

Læs opskriften her.


Tværreb

Tværreb

Læs opskriften her.


Fyldt gås

Gås

Læs opskriften her.


Cassoulet

Cassoulet

Læs hele opskriften her.


Slagterens boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Læs hele opskriften her.


Den bedste gullasch

Den bedste gullasch

Læs hele opskriften her.


Oksespidsbryst sous vide

Oksespidsbryst sous vide

Læs opskriften her.


Coq au vin med kartoffelmos

Hanekylling - Coq au vin med kartoffelmos

Se opskriften her.


Pulled Beef

Pulled beef

Læs opskriften her.


Mørbradgryde

Mørbradgryde

Læs opskriften her.


Kalvehaler

Kalvehaler

Læs opskriften her.


Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Se opskriften her.


Bouef Daube one-pot

Boeuf Daube one pot

Se opskriften her.


Svampe- og kartoffelragout med boghvede

Se opskriften her.


Ragout af oksehale

Oksehale

Se opskriften her.


Osso buco med risotto og gremolata

Osso buco

Se opskriften her.


Lammeskank

Lammeskank

Se opskriften her.


Gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg

Se opskriften her.


Ragú alla bolognese

Ragu alla bolognese

Se opskriften her.


Lammebov i stegeso

Lammebov

Se opskriften her.


Braiseret oksespidsbryst

Oksespidsbryst

Se opskriften her.


Braiseret kalkunlår

Kalkunlår

Se opskriften her.


Svinekæber i stegeso

Svinekæber

Se opskriften her.


Oksekæber 

Oksekæber

Se opskriften her.


Braiserede kalvekæber 

Braiserede kalvekæber

Se opskriften her.


Lasagne

Lasagne

Se opskriften her.


Stracotto

Stracotto

Se opskriften her.


Cola spareribs

Cola spareribs

Se opskriften her.


Chili con carne

Chili con carne

Se opskriften her.


Chili con carne med skært kød

Chili con carne med skært kød

Læs opskriften her.


 

Hjerter i flødesovs 

Hjerter i flødesovs

Se opskriften her


Spansk gryderet med chorizo

Spansk gryderet med chorizo

Se opskriften her

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Mormormad
Artikel
Redaktion