fbpx Torsk sous vide | opskrifter | GastroFun.dk

Torsk sous vide

Torsk sous vide
Sidst ændret:
Tirsdag den 5. maj, 2020 - 12:34
Beskrivelse

Lækker sous vide tilberedt torskefilet. Torsk er en af favoritterne hjemme i danskernes køkken og det er der en god grund til.

Kødet er mildt og saftigt, men bliver kedeligt hvis det overtilberedes.

Derfor benytter jeg mig altid af nedenstående 2 teknikker, så ved jeg at jeg altid rammer plet:

  • Sous vide. Vandbadet der sikrer mig at kødet aldrig overtilberedes.
  • Gourmetsaltning. Teknikken hvor en kort sprængning/saltning inden tilberedningen gør kødet fastere, da det trækker noget af væsken ud af kødet.

Torsk sous vide

Kødet er saftigt, lækkert og danner smukke flager, så det kan faktisk spises med en ske.

Velbekomme.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
300 g Torsk
  Salt
Vejledning

Cirka 20 minutter før kødet skal tilberedes, tager jeg det ud af køleskabet og krydrer det med salt på begge sider.

Samtidig tænder jeg mit sous vide/vandbad på 48 grader.

Efter 20 minutter tages kødet op og skylles forsigtigt under en kold vandhane. Det gøres for at stoppe sprængningen, så fisken ikke bliver for salt. Det gode er nu, at fisken ikke skal krydres - salten er nok.

Dup herefter kødet tørt med et rent viskestykke.

Kødet vakuumpakkes og puttes i vandbadet.

Tilbered kødet i 40 minutter og tag det ud af vandbadet.

Placer det på et rent viskestykke og dup det tørt.

Server straks.

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?

 



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.

Sociale medier
Læs også
Vores bedste fiskeopskrifter
Artikel
Redaktion
Sous vide hornfisk filet
Opskrift
Per Asmussen