fbpx ✅Sprøde 🔥kyllingevinger🍗hotwings sous vide | opskrifter | GastroFun.dk

Sprøde kyllingevinger

Sprøde kyllingevinger
Underrubrik
Sous vide hot wings
Beskrivelse

Hjemmelavet hotwings. Det lyder relativt nemt, men hvorfor overhoved gå i krig med det, når man kan købe dem relativt billigt - frosne, færdige og klar til at blive lavet? 

Fordi man kan og fordi forbearbejdet mad som regel er af de største syndere vi har landet, da det er propfyldt med ukendte ingredienser og oftest for salt.

Så er det jo godt at man kan købe ferske og umarinede kyllingevinger de fleste steder - eller noget :-( Efter at have sat mig for at lave: "Operation hjemmelavet hot wings", så fandt jeg til min store forbløffelse ud af at det nærmest var umuligt at fremskaffe.

Det endte med at min lokale slagter sat sig for at prøve og han endte med kun kunne købe dem i 5x 2 kg pakker, så det blev til en del wings til min lille familie. Men det slår mig bestemt ikke ud. For det første ELSKER jeg wings og for det andet giver det mig muligheden for at jagte min egen opskrift på de perfekte hot wings. 

Mit første forsøg med hjemmelavet hot wings blev lækkert, men jeg fik ikke saucen "sticky" eller stærk nok.

I denne udgave lod jeg mig inspirere af disse dejlige friturestegte og sous vide tilberedte kyllingelår og det er bestemt ikke sidste gang at jeg går i den retning. 
Saftige, sprøde og hamrende lækre wings blev det til.

Udbytte
3 personer
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 40 minutter
Tid i alt
2 timer, 5 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Sous vide kyllingevinger)
  salt og peber (friskkværnet)
  Opskriftsgruppe (Panering)
8 spsk Hvedemel
2 spsk Salt (fint)
1 spsk Paprika
1 spsk Løgpulver
2 spsk Hvedemel (skal bruges til sidst)
1 tsk Salt (skal bruges til sidst)
Vejledning

Sous vide kyllingevinger

Start med at klargøre dine kyllingevinger til vandbadet.

De består af tre dele: spids, midterste del og inderstykket (som ligner en lille drumstick/kyllingelår).

Del dem alle fra hinanden ved at skære i ledet i mellem dem. Det tager en smule træning, men du kan hurtigt hvis du skærer forkert, så rammer du en knogle og kommer ikke videre. Spidsstykket skal ikke bruges til wings, jeg putter dem i en zip-pose i fryseren og de kommer med når jeg koger fond f.eks. sammen kyllingeskrog og grønt.

Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og kom dem i en vakuumpose.

Placer dem så plant som overhoved mulig, så de ikke lægger i forskelligt niveau.

Vakuumer posen og kom dem i dit vandbad.

Tilbered vingerne sous vide ved 62 grader i 1,5 timer.

Vingerne er klar til at kunne spises, men de mangler en del for at blive til hotwings.

 

Panering

Find en bøtte med låg som du kommer alle de tørre ingredienser i.

Bland dem godt sammen, enten med en gaffel eller ske.

Hæld kærnemælken i en kande.

Vend hver enkel kyllingelår i kærnemælken og herefter ned i bøtten med paneringen.

Når du er halvvejs, så sæt låg på og ryst bøtten hårdt, så du får det hele fordelt.

Gentag med de resterende vinger.

Herefter skal de vendes i lidt mel/salt og så er de klar til frituregryden.

Steg dem gyldne ved 190 grader - det tager cirka 2-4 minutter. Pas på med at komme for mange i ad gangen, da det sænker oliens temperatur for meget.

Tag dem op af gryden og placer dem på fedtsugende papir.

De er nu klar til servering.

Server med en chilimayonnaise og f.eks. hjemmelavede pomfritter.

Sprøde kyllingevinger

Sprøde kyllingevinger

Sprøde kyllingevinger

Sprøde kyllingevinger

Sprøde kyllingevinger

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet hot wings
Opskrift
Per Asmussen
Kyllingelår
Opskrift
Agervig
Friture med Flammer!
Opskrift
Food N' Fun