fbpx 🔥🍗Hjemmelavet hot wings | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet hot wings

Hjemmelavet hot wings
Beskrivelse

Ja, nu er jeg jo ikke ligefrem kendt for at sigte efter de nemme løsninger, når det kommer til madlavning. Og hvis der er noget der er nemt, så er det altså at købe en pose frosne hotwings i supermarkedet og fyre dem i ovnen. Nemt og ret lækkert!

Som med så meget andet, så må det simpelthen kunne gøres ENDNU bedre selv..

Dette er derfor mit første forsøg på hjemmelavede hotwings! 

MEN... Det er altså svært - RIGTIG svært - at finde kyllingevinger, der ikke allerede er marineret og fortilberedt. Så er det godt, man har et super forhold til sin slagter 😉 

Efter et par snakke med min lokale slagter, kunne han så fremskaffe et helt læs til mig. Ja, jeg sagde et læs, det blev nemlig til 6 x 2 kg! Tak for kaffe, siger jeg bare 😎 

Jeg vil prøve at eksperimentere med lidt forskellige slags hotwings og FORHÅBENTLIG ramme de helt perfekte wings på sigt. Jeg har da i hvert fald et par eller 3 skud i bøssen, må man sige he he!

Hjemmelavet hot wings

Dette var mit allerførste forsøg med hjemmelavede hotwings. Jeg synes, de blev lidt blege, og det kunne jeg have undgået ved at lade dem simre i længere tid i marinaden - det ved jeg nu til næste gang.
 

Udregning af blandingsforhold til saltlage

Hotwings har godt af at blive saltet/sprængt, inden de tilberedes, så man kan få godt med smag og saft ind i dem. Når kyllingevingerne skal saltes, betyder det, at der skal tilføjes så meget salt, at kødet bedre holder på saften, men at der heller ikke tilføjes så meget, at kyllingen kommer til at smage for salt!

Så det er lige med at finde den rette balance, og her handler det altså bare om trial and error: Altså at prøve sig frem, indtil man rammer den HELT rigtigt. Akkurat som med alle de andre trin i processen 😳

En mild saltning af kylling er en 1% salt-/sukkerlage, mens for eksempel en 1,5% lage er en mellemsaltning - 1,5% bruges dog typisk til lidt større udskæringer såsom mørbrad.

I denne opskrift lavede jeg derfor en 1% lage. Til 2 kilo kyllingevinger betyder det, at der skal bruges 4 liter vand, 40 gram salt og 16 gram sukker.


Hvis du vil lave en 1% salt-/sukkerlage, udregnes blandingsforholdet således:

  1. Vandmængde = Vægten af kød x 2
  2. Saltmængde = (Vægten af kød + vægten af vand) x 10
  3. Sukkermænde = (Vægten af kød + vægten af vand) x 4

Næste gang vil jeg helt klart forsøge mig med en 1,5% lage i stedet, da jeg synes, mine hotwings sagtens kunne klare mere salt. Her vil mængden af sukker være den samme, mens mængden af salt vil blive skruet op til 60 gram.

Udbytte
6 personer
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
12 timer, 30 minutter
Tid i alt
13 timer, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Saltning/Sprængning)
4 l Vand
40 g Salt
16 g Sukker
  Opskriftsgruppe (Marinade)
3 spsk Honning
6 spsk Barbecue marinade (for eksempel Sweet Baby Ray's Original)
  Salt (til smag)
  Peber (frisk fra kværn, til smag)
  Chilipulver (til smag)
Vejledning

Sprængning

  1. Del alle kyllingevingerne i hvert led. De små led i enden skal ikke bruges til denne opskrift, da de vil blive for tørre. Jeg gemte dem og brugte dem til en god fond i stedet.
  2. Bland vand, salt og sukker sammen i en beholder i en passende størrelse, som kan lukkes.
  3. Læg vingerne i lagen.
  4. Sæt låget på beholderen.
  5. Sæt det på køl i 12 timer
  6. Efter 12 timer: Tøm beholderen for væske og fyld den i stedet med koldt vand. Det gør vi for at skylle lidt af salten ud igen (det kaldes udvanding).
  7. Lad det stå i yderligere 30 minutter.

 

Kogning

  1. Fyld en gryde i en passende størrelse med letsaltet vand.
  2. Bring vandet i kog.
  3. Kom kyllingevingerne i det kogende vand og lad dem koge i 5 minutter.
  4. Tag vingerne op af vandet og tør dem godt af med et rent klæde eller viskestykke.

 

Marinade

  1. Kom honning og barbecuemarinade på en pande.
  2. Sæt panden på komfuret og tænd på middelvarme.
  3. Lad det koge lidt ind i 15 minutter.
  4. Smag herefter til med salt, peber og chilipulver.
  5. Tilsæt kyllingevingerne.Hjemmelavet hot wings
  6. Lad det simre i 15 minutter.Hjemmelavet hot wings
  7. Tag de færdige kyllingevinger af panden og servér.

Hjemmelavet hot wings

 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Kyllingelår
Opskrift
Agervig
Hjemmelavet forårsruller
Opskrift
Anette
Friture med Flammer!
Opskrift
Food N' Fun
Barbecue Sauce
Opskrift
Food N' Fun