Sous Vide Kyllingelår

Friture med Flammer!
Underrubrik
Det perfekte kyllingelår laves ikke på KFC
Sidst ændret:
Mandag den 28. december, 2020 - 12:17
Beskrivelse

Vi har vel alle tænkt det..

Hvordan laver fastfood-kæderne de perfekte kyllingelår. Ekstremt saftige, velsmagende og ikke mindst sprøde.

Men fat mod, du kan også selv. Uanset hvor hårdt du prøver, vil dette ikke lykkedes i en ovn eller på en pande - men Sous Vide!

Som så mange gange før viser denne tilberedningsform sig at være fantastisk.
I videoen til denne opskrift bruger jeg kun salt. Jeg har siden forsøgt at vakuumere med både hvidløg og BBQ - det kan anbefales!

Ofte vælger folk friture fra, da den fylder retten op med fedt. Men her skal kyllingen kun have ca. 60 sekunder imod de 15-20 minutter hvis det var ferske kyllinger. 

Ved Sous Vide er retten faktisk færdig når den kommer op af vandet, den skal blot gøres sprød. - Se i videoen herunder!

SOUS VIDE | The perfect Drumstick:


Gør dig selv den tjeneste at prøve disse "drumsticks" og bring "KFC-rusen" hjem i eget køkken.

//Food N' Fun

Sværhedsgrad
Udbytte
10 stk
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
3 timer, 30 minutter
Tid i alt
3 timer, 35 minutter
Ingredienser
10 kyllingelår (Virker med både lår og overlår)
1000 g Panering (mel, paprika, løgpulver, hvidløgspulver, salt, peber, chili, paprika)
1 l Kærnemælk (bidrager til mørheden)
Vejledning

Kyllingelår vakuumpakkes med salt (eller hvad der føles for).

Disse tilberedes SV i 3-4 timer ved 68 grader.

Lårene tages ud, dubbes tørre og dybbes i kærnemælk. paner kun en enkelt gang i melblandingen.

Det kan her også anbefales med tempura-batter og/eller Panko.

Lårene friteres kort, til de har taget farve og sprødhed.

Server og nyd med evt. BBQ sauce.

Noter

Som en hel ret kan der anbefales fritter eller kartoffelmos - og iskold Cola ;-)

Kilde

Tryk på linket HER for at følge min kanal!

Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier