Rødvinsglace

Indsendt af Per søn, 18/03/2018 - 21:23
Billede
Rødvinsglace
Description

Rødvinsglace er en smuk og intens sauce, der passer perfekt til en Beef Wellington eller kraftig smagende kød så som Iberico gris, vildt og oksekød. Vores opskrift viser hvor få ingredienser der skal til og hvad der er nøglen til at få en succesfuld og velsmagende glace.

Udbytte
2 Personer
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
1 Løg
1 fed Hvidløg
1 tsk Olie (Smagsneutral)
3 dl Rødvin
  Frisk timian (Kan erstattes af rosmarin)
4 dl fond
1 tsk Citronsaft
1⁄2 tsk Eddike (Æbleeddike)
30 g Smør (Iskold og skåret i bittesmå stykker)
Vejledning

Rødvinsglace

Hak løget og hvidløget fint og steg det i smagsneutral olie ved middelhøj varme i en tykbundet gryde. Det skal ikke tage farve og efter et par minutter tilføres rødvinen og timiankvistene.

Glace

Lad det simre i 20 minutter og herefter skal der tilføres 4 dl fond løbende. Vi bruger kogt vand og et par stykker kød/afpuds fra krogmodnet/dryaged oksemørbrad, det giver en dyb og intens kødsmag. Tilsæt en smule citronsaft og eddike.

Svinekæber

Når saucen er kogt ind til 1-2 dl. skal den monteres. En montering er at jævne saucen ved hjælp af smør. Nøglen til at lykkedes med det er temperaturer og kraftig piskning. Sørg for at saucen bulderkoger og at smørret er så kold som overhoved mulig. Skær det i små skiver og frys det ned i 10 minutter før saucen skal samles.

Tilsæt 1 stykke smør ad gangen under kraftig piskning indtil saucen har den ønskede tykkelse. Der skal mere til end du tror.

Glace

Saucen bliver tyk, sej og flot glat at se på, samtidig med at den er utrolig intens i smagen.

Glace

Det sværeste ved at tilsmage en glace er at hvis du bruger saltet smør (som de fleste danskere gør i dagligdagen) til at montere den med, så må du ikke tilsætte salt – da salten i smørret ændrer smagen en del. Vi bruger altid saltet smør og har vænnet os til det.

 

Tags
Sociale medier