Rødvinsglace

Rødvinsglace
Beskrivelse

Rødvinsglace er en smuk og intens sauce, der passer perfekt til en Beef Wellington eller kraftig smagende kød, süsom Iberico gris, vildt eller oksekød. Vores opskrift viser, hvor fü ingredienser der skal til, og hvad der er nøglen til at fü en succesfuld og velsmagende glace.

Udbytte
2 Personer
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
1 fed Hvidløg
1 tsk Olie (Smagsneutral)
3 dl Rødvin
  Frisk timian (Kan erstattes af rosmarin)
4 dl fond
1 tsk Citronsaft
1⁄2 tsk Eddike (Æbleeddike)
30 g Smør (Iskold og sküret i bittesmü stykker)
Vejledning

Rødvinsglace

Hak løg og hvidløg fint og steg begge dele i smagsneutral olie ved middelhøj varme i en tykbundet gryde. Det skal ikke tage farve. Efter et par minutter tilføjes rødvinen og timiankvistene.

Glace

Lad gryden simre i 20 minutter, hvorefter der løbende tilføjes 4 dl. fond. Brug gerne kogt vand og et par stykker kød/afpuds fra krogmodnet/dryaged oksemørbrad, det giver en dyb og intens kødsmag. TilsÌt en smule citronsaft og eddike.

SvinekĂŚber

Nür saucen er kogt ind til 1-2 dl., skal den monteres. En montering er at jÌvne saucen ved hjÌlp af smør. Nøglen til at lykkes med dette, er den rette temperatur og kraftig piskning. Sørg for at saucen bulderkoger og at smørret er sü koldt som overhovedet muligt. SkÌr gerne smørret i tynde skiver og frys det ned i 10 minutter, før saucen skal samles.

TilsÌt et stykke smør ad gangen under kraftig piskning, indtil saucen har den ønskede tykkelse. Der skal mere smør til, end du tror.

Glace

Saucen bliver tyk, sej og flot glat at se pü samtidig med, at den er utrolig intens i smagen.

Glace

Det svÌreste ved at tilsmage en glace er, hvis du bruger saltet smør (som de fleste danskere gør i dagligdagen) til at montere den med. Gør du det, mü du ikke tilsÌtte salt, da saltet i smørret Ìndrer smagen en del. Vi bruger altid saltet smør og har vÌnnet os til det.

 

Kategori
SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier