fbpx 🍷Rødvinssovs✅ | Rødvinssauce | opskrifter| GastroFun.dk

Rødvinssovs

Rødvinssovs
Beskrivelse

Her für du opskriften pü en god, hjemmelavet rødvinssauce, som smager forrygende og ikke krÌver flere timers forberedelse i køkkenet. 

Oksebouillon, løg, rosmarin og gastrik er blandt ingredienserne i denne sauce, der smager, som om du havde brugt timer og en masse okseben og urter pü den.

Saucen kan laves pĂĽ lige omkring 30 minutter, men vi garanterer, at den ikke smager af hverken bouillonterning eller pulversovs.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
1 spsk Smør
1 1⁄2 tsk Rosmarin (tørret)
3 dl Rødvin (gerne en rest)
2 dl Vand
2 Bouillonterning (Okse. Jeg bruger typisk en hel Fond du Chef okse)
1 spsk Tomatpure
1 tsk Gastrik
1 spsk Hvedemel (+ lidt vand til at jĂŚvne saucen med)
Vejledning

Hak løgene og smelt smørret i en gryde.

Kom de hakkede løg ned til smørret og svits dem i et par minutter. De mü endelig ikke blive brune, men skal kun blive blanke.

TilsÌt tørret rosmarin og lad det stege med i et minuts tid.

Kom halvdelen af vandet og halvdelen af rødvinen ved løgene i gryden. Giv vÌsken et opkog. 

TilsÌt nu tomatpurÊ og oksebouillon - Sørg for, at bouillonen bliver ordentligt opløst i vÌsken.

Kog saucen godt igennem i 3-4 minutter.

Passer det hele gennem en sigte ned i en anden gryde. 

TilsÌt resten af henholdsvis rødvin og vand samt gastrik.

Skru op for varmen, til saucen koger kraftigt.

Lad den koge ind, til du har cirka 1/3 tilbage.

Smag saucen til med fløde, salt og peber. VÌr forsigtig med saltet, da bouillonen er meget salt.

Ryst mel og vand sammen til en meljĂŚvning.

TilsĂŚt jĂŚvningen til saucen og lad den koge i et par minutter for at fjerne smagen af mel.

Rødvinssovs

Kategori
SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Rødvinsglace
Opskrift
Per Asmussen
Entrecote med rødvinssauce
Opskrift
Per Asmussen
Hovski-sauce-ski
Artikel
Redaktion

Kommentarer

Hej,
Tak for din tilbagemelding - det vĂŚrdsĂŚtter vi meget.
Sovs kan godt fryses, men de bliver aldrig helt lige sĂĽ gode.

Hvis jeg har for meget tilovers generelt, sü plejer jeg at hÌlde lidt fløde/mÌlk i den og sü sÌtte den pü køl.

Sü genvarmer jeg den i mikroovnen eller bruger den som en base til gryderet hvor jeg typisk genvarmer kødet i :-)

ons, 06/02/2019 - 11:14 Permalink