fbpx ūüéÉRistede gr√¶skarkerner | opskrifter | GastroFun.dk

Ristede græskarkerner

Ristede græskarkerner
Sidst ændret:
Tirsdag den 5. november, 2019 - 15:31
Beskrivelse

Det er græskartid, og måske du allerede har boltret dig i rigelige mængder af græskar, enten syltet, most, i tærte eller som suppe.

Det er faktisk ikke mange dage siden, jeg kreerede min flotte, sorte Halloween burger, der jo gik rent hjem, særligt hos den 4-årige herhjemme!

En sort burger - ja, dén havde hun nok ikke set komme ;-)

Hvis der ogs√• har st√•et gr√¶skar p√• menuen hjemme hos dig, har du sandsynligvis bare kasseret gr√¶skarkernerne sammen med resten af det trevlede gr√¶skark√łd?

Ristede græskarkerner

Det er typisk det, der st√•r, at man bare skal g√łre, n√•r man l√¶ser forskellige gr√¶skaropskrifter.

Herhjemme g√łr vi vores allerbedste for at nedbringe vores madspild¬†generelt.

Og der er slet ingen grund til at smide de fantastiske gr√¶skarkerner ud! Ristede gr√¶skarkerner er et virkelig l√¶kkert tilbeh√łr i eksempelvis salater eller bare som en snack.

De er ovenik√łbet ret nemme at lave selv, hvis de bare lige skylles og renses godt f√łrst.

 

Ristede græskarkerner opskrift

Ristede græskarkerner

 

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
1 Hokkaidogræskar (kernerne herfra)
  Olie (smagsneutral)
  Salt (efter smag)
Vejledning
  1. Skrab kernerne og det trevlede k√łd ud af gr√¶skaret. Du kan bare bruge en spiseske.
  2. Adskil k√łdet fra kernerne ved hj√¶lp af fingrene. Det nemmeste er at putte gr√¶skarkernerne i en beholder fyldt med vand og "nulre" kernerne rene. Det er lidt et pillearbejde, og du kan ikke f√• fjernet alt gr√¶skark√łdet fra kernerne, men det er ok. Og husk nu, at det er hele pillearbejdet v√¶rd i sidste ende :-)¬†
  3. S√łrg for at gr√¶skarkernerne er t√łrret godt af med et rent kl√¶de.
  4. Kom kernerne i en plasticpose med olie og salt. Brug posen til at fordele olien og saltet godt.
  5. Læg bagepapir på en plade og hæld kernerne ud herpå.
  6. Forvarm ovnen på 190 grader varmluft.
  7. Bag kernerne herved i 25 minutter.
  8. Tag herefter de gyldne og spr√łde gr√¶skarkerner ud af ovnen. Mine gr√¶skarkerner var delvist gyldne og lyse, men det gjorde faktisk ikke noget, for smagen og spr√łdheden var lige i skabet!
  9. Lad de varme gr√¶skarkerner k√łle helt af, inden de serveres.
Noter


Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Stop madspild
Artikel
Redaktion
Græskarsuppe
Opskrift
Anne Mette Autzen
Græskarsuppe
Opskrift
Katrine
Gr√¶skarbr√łd
Opskrift
fadlsforlag
Bagt græskarpure
Opskrift
Per Asmussen
Syltede græskar
Opskrift
Per Asmussen
Græskartærte
Opskrift
Anette