fbpx ūüéÉGr√¶skart√¶rte | Pumpkin Pie | opskrifter | GastroFun.dk

Græskartærte

Græskartærte
Beskrivelse

Græskartærte! Der er næppe noget så amerikansk som pumpkin pie - det skulle da lige være en friskbagt apple pie, altså æbletærte.

Sensommer og efterår er lig græskarsæson, og da vi fik et KÆMPE Halloween-græskar forærende af mine forældre, vidste jeg, at NU skulle der eksperimenteres!

Græskartærte

Halloween-græskar er ikke kendt for at være det bedste spisegræskar, så jeg vidste godt, at resultatet ikke ville blive HELT ligeså lækkert, som hvis jeg brugte et hokkaidogræskar, men pyt! Challenge accepted :-)

Min mand lavede blandt andet disse spr√łde syltede gr√¶skar og en supercremet gr√¶skarpur√© med bagte gr√¶skar, som vi har brugt til alle mulige fantastiske ting! Se bare denne sorte Halloween-burger.

Græskartærte

Helt oplagt var det selvf√łlgelig ogs√• at bruge noget af gr√¶skarpur√©en til en vaske√¶gte pumpkin pie.

Jeg serverede den med lidt fl√łdeskum og spr√łde kandiserede pekann√łdder. Sidstn√¶vnte giver et sk√łnt modspild til t√¶rten, fordi hele desserten f√•r lidt ekstra "bid". Jeg ikke lige afbilledet de kandiserede pekann√łdder, men du f√•r alligevel opskriften p√• dem med i k√łbet! ;-)

 

Græskartærte opskrift

Udbytte
8 personer
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
1 time, 40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (T√¶rtebund)
240 g Hvedemel
150 g Sm√łr
100 g Sukker
1 spsk Vand
  Kik√¶rter (t√łrrede, til blindbagningen)
  Opskriftsgruppe (T√¶rtefyld )
750 g Græskarmos (find link til opskriften i vejledningen)
2 g Kanel
1⁄2 tsk Kardemomme
1⁄2 tsk Muskatn√łd
  Alleh√•nde (et lille drys)
  Salt (et lille drys)
  Opskriftsgruppe (Kandiserende pekann√łdder)
10 g Lys sirup
10 g Sm√łr
Vejledning

Tærtebund

  1. Start med at tage sm√łrret ud af k√łleskabet cirka 30 minutter i forvejen, s√• det ikke er helt k√łleskabskoldt, n√•r du begynder.
  2. Hæld mel i en skål.
  3. Sk√¶r sm√łrret ud i mindre stykker.
  4. Kom det over i skålen med mel.
  5. Tilf√łj sukker og r√łr det rundt med en ske.
  6. Tilf√łj vand og sl√• √¶gget ud i sk√•len - r√łr det hele sammen og saml dejen.
  7. Sm√łr en t√¶rteform p√• cirka √ė 24 centimeter.
  8. Kom tærtedejen over i formen og pres den godt ud i kanterne.
  9. L√¶g et stykke bagepapir ovenp√• t√¶rtedejen og fyld formen med de t√łrrede kik√¶rter. Det kaldes at "blindbage" og forhindrer t√¶rtebunden i at spr√¶kke under bagningen.
  10. Forvarm ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  11. Sæt tærtebunden i den forvarmede ovn og bag den i 15 minutter.
  12. Tag t√¶rtebunden ud af ovnen og lad¬†kik√¶rterne ligge i formen, mens t√¶rtebunden afk√łler. Tag ikke t√¶rtebunden ud af t√¶rteformen.

 

Tærtefyld

  1. Pisk æggene luftige med den brune farin.
  2. Tils√¶t derefter den kondenserede m√¶lk og den hjemmelavede¬†gr√¶skarpur√©.¬†Man kan ogs√• sagtens k√łbe en f√¶rdig gr√¶skarpur√© i supermarkedet.
  3. Tilf√łj kanel, ingef√¶r, kardemomme, muskatn√łd, alleh√•nde og salt.
  4. Pisk det hele sammen til en homogen blanding.Græskartærte

 

Græskartærte

  1. Hæld kikærterne ud af tærteformen og fjern bagepapiret. Lad 
  2. Hæld græskarfyldet over i tærtebunden, der fortsat sidder i tærteformen.Græskartærte
  3. Bag gr√¶skart√¶rten i en forvarmet ovn p√• 175 grader varmluft i cirka 40 minutter. I mellemtiden laver du¬†de kandiserede pekann√łdder.
  4. Tag den f√¶rdigbagte gr√¶skart√¶rte ud af ovnen, og lad den st√• og k√łle helt af, inden du frig√łr den fra t√¶rteformen.Gr√¶skart√¶rte

 

Kandiserede pekann√łdder

  1. Sæt en stegepande på komfuret.
  2. Kom sirup, sm√łr og farin p√• panden.
  3. T√¶nd komfuret p√• middelh√łj varme.
  4. Lad det varme op og smelte, mens du r√łrer rundt i det med en ske.
  5. H√¶ld pekann√łdderne i den smeltede masse og skru straks ned p√• middelvarme.
  6. Forts√¶t med at r√łre rundt i det regelm√¶ssigt de n√¶ste 10 minutters tid.
  7. Sluk herefter for komfuret og h√¶ld de kandiserede pekann√łdder over p√• en tallerken, s√• de kan afk√łle.
  8. Hak n√łdderne en anelse med en kniv, n√•r de er nedk√łlet.

 

Servering

  1. Frig√łr den afk√łlede gr√¶skart√¶rte fra t√¶rteformen.
  2. Skær den ud i skiver.
  3. Brug en spr√łjtepose til at spr√łjte fl√łdeskummet ud p√• hvert stykke gr√¶skar. Det ser lidt mere nydeligt ud end "bare" at klaske den ovenp√• eller ved siden af t√¶rten, he he. Jeg piskede fl√łdeskummet p√• 2 deciliter piskefl√łde.
  4. Drys de spr√łde kandiserede pekann√łdder ovenp√• og serv√©r.

Græskartærte

 

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Bagt græskarpure
Opskrift
Per Asmussen
Gr√¶skarbr√łd
Opskrift
fadlsforlag
Syltede græskar
Opskrift
Per Asmussen