fbpx ūüéÉSyltede gr√¶skar | opskrifter | GastroFun.dk

Syltede græskar

Syltede græskar
Beskrivelse

Syltet gr√¶skar kan bruges i rigtig mange dejlige sammenh√¶nge. Ligesom syltede r√łdl√łg, syltede r√łdbeder eller asier kan syltet gr√¶skar give et sk√łnt syrligt og spr√łdt twist til en ret.

Vi fik et halloween-græskar foræret af mine svigerforældre, og sådan ét er jo stort! Og hvad skulle vi så stille op med sådan en krabat?

Syltede græskar

Svaret blev blandt andet syltning.

Halloween-græskar - eller St. Martin, som sorten hedder - kan sagtens bruges i madlavning, og så er det gerne betydeligt billigere end eksempelvis hokkaido.

Syltede græskar

Halloween-græskar smager dog ikke af nær så meget som hokkaido, hvorfor jeg helt sikkert vil anbefale, at du bruger hokkaido, hvis du har muligheden.

 

Syltede græskar opskrift

Udbytte
1 glas
Forberedelsestid
2 timer, 5 minutter
Tilberedelsestid
2 minutter
Tid i alt
2 timer, 7 minutter
Ingredienser
300 g Græskar (gerne hokkaido)
165 ml Eddike (lagereddike)
50 g Sukker
1 tsk Chiliflager (t√łrret)
1⁄2 tsk Sennepsfr√ł
1⁄2 tsk Peberkorn
Vejledning
  1. Skold dit sylte-/patensglas. Du kan eventuelt slutte af med at skylle glasset med Atamon. Mit patentglas er på 0,5 liter.
  2. Skræl dit græskar med en kniv.
  3. Skrab kerner og det trevlede k√łd ud. Her kan du bare bruge en spiseske.
  4. Kass√©r det trevlede k√łd, men gem gerne kernerne til at lave dine egne ristede gr√¶skarkerner.
  5. Skær nu græskarret ud på et mandolinjern i et par milimeters tykkelse.
  6. Drys de tynde skiver græskar med groft salt og bland det hele sammen med hænderne, så saltet fordeles godt.
  7. S√¶t de saltede gr√¶skarskiver p√• k√łl i 2 timer.
  8. Tag herefter gr√¶skarskiver ud af k√łleskabet og l√¶g dem over i en sigte.
  9. Hold sigten under vandhanen og skyld græskarret grundigt igennem med vand. Fortsæt indtil saltet er skyllet ud af græskarret.
  10. Lad græskarret stå i sigten og dryppe af i nogle minutter.
  11. N√•r gr√¶skarskiverne er t√łrret lidt, h√¶ldes de over i det skoldede glas.
  12. H√¶ld eddike, sukker, chiliflager, sennepsfr√ł og peberkorn i en kasserolle/gryde.
  13. Varm det op på komfuret og lad sukkeret smelte.Syltede græskar
  14. Når sukkeret er smeltet, er lagen klar til brug og hældes over i glasset med græskarskiverne.
  15. Sæt straks låget på glasset og luk det til.
  16. Lad glasset stå ved rumtemperatur i minimum 7 dage og gerne i 10 - 12 dage.

Herefter er dine hjemmesyltede gr√¶skar klar til brug! S√• snart du har √•bnet glasset, skal det opbevares p√• k√łl.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Eddike
Artikel
Redaktion
Bagt græskarpure
Opskrift
Per Asmussen
Græskartærte
Opskrift
Anette
Syltede r√łdl√łg i skiver
Opskrift
Per Asmussen
Syltede r√łdbeder
Opskrift
Anette