fbpx 🎃Bagt græskarpure | opskrifter | GastroFun.dk

Bagt græskarpure

Bagt græskarpure
Sidst ændret:
Tirsdag den 10. december, 2019 - 15:03
Beskrivelse

Græskar er én af mine oktoberfavoritter hvad angår sæsonråvarer.

Vi fik et meget stort Halloween-græskar af svigermekanikken, så lille-mor og jeg fik straks i "græskar-mode" og tænkeboks.

Det er næsten magisk, som græskar ændrer smag fra forholdsvis neutral og flad, når den er rå, og til rund, fyldig og helt nøddeagtig, når den tilberedes.

Nu brugte jeg jo et Halloween-græskar til denne puré, men fordi hokkaido-græskar trods alt har meget mere smag end Halloween-græskar, vil jeg anbefale at du bruger hokkaido, hvis du har muligheden.

Opskriften er nemlig den samme uanset hvad.

Bagt græskarpure

Græskarpure er helt fantastisk som dyppelse til hjemmelavede kartoffelchips, rodfrugtchips eller andet sprødt, men også som tilbehør til et godt stykke kød eller ovenpå en frisk salat.

Bagt græskarpure

- Og så er den jo smuk!

 

Bagt græskarpure opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
1200 g Græskar (gerne hokkaido)
  Olie (smagsneutral)
Vejledning
  1. Start med at forvarme ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Skyl dit græskar og skær det derefter i to halve.
  3. Brig en spiseske til at skrabe kerner og det bløde, trevlede kød ud af græskarret. Kassér det trevlede græskarkød, men gem gerne kernerne! De kan skylles og tørres og blive til lækre, ristede græskarkerner.
  4. Skær græskarrene ud i grove stykker.
  5. Find et ildfast fad og smør det med lidt olie.
  6. Kom græskarstykkerne i fadet og læg dem med skrællen nedad.
  7. Sæt fadet i ovnen og lad græskarrene bage i 45 minutter.
  8. Tag de bagte græskar ud af ovnen og sæt dem til afkøling.Bagt græskarpure
  9. Fjern eventuelle brankede/mørkede pletter på græskarrene, men lad skrællen sidde.
  10. Kom herefter græskarstykkerne i din blender.
  11. Blend til en tyk, cremet masse. Du kan også vælge at blende den lidt grovere, hvis du synes det er lækkert, at der er lidt at bide i :-)
  12. Servér!
Noter


Læs også
Græskarsuppe
Opskrift
Katrine
Ravioli med græskar og ricotta
Opskrift
Redaktion
Græskarsuppe
Opskrift
Anne Mette Autzen
Bagt græskarpure
Opskrift
Per Asmussen
Græskartærte
Opskrift
Anette
Ristede græskarkerner
Opskrift
Per Asmussen
Syltede græskar
Opskrift
Per Asmussen
Alt du skal vide om puré
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier