fbpx ūüéÉBagt gr√¶skarpure | opskrifter | GastroFun.dk

Bagt græskarpure

Bagt græskarpure
Sidst ændret:
Tirsdag den 10. december, 2019 - 15:03
Beskrivelse

Græskar er én af mine oktoberfavoritter hvad angår sæsonråvarer.

Vi fik et meget stort Halloween-græskar af svigermekanikken, så lille-mor og jeg fik straks i "græskar-mode" og tænkeboks.

Det er n√¶sten magisk, som gr√¶skar √¶ndrer smag fra forholdsvis neutral og flad, n√•r den er r√•, og til rund, fyldig og helt n√łddeagtig, n√•r den tilberedes.

Nu brugte jeg jo et Halloween-græskar til denne puré, men fordi hokkaido-græskar trods alt har meget mere smag end Halloween-græskar, vil jeg anbefale at du bruger hokkaido, hvis du har muligheden.

Opskriften er nemlig den samme uanset hvad.

Bagt græskarpure

Gr√¶skarpure er helt fantastisk som dyppelse til hjemmelavede kartoffelchips, rodfrugtchips¬†eller andet spr√łdt, men ogs√• som tilbeh√łr til et godt stykke k√łd eller ovenp√• en frisk salat.

Bagt græskarpure

- Og så er den jo smuk!

 

Bagt græskarpure opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
1200 g Græskar (gerne hokkaido)
  Olie (smagsneutral)
Vejledning
  1. Start med at forvarme ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Skyl dit græskar og skær det derefter i to halve.
  3. Brig en spiseske til at skrabe kerner og det bl√łde, trevlede k√łd ud af gr√¶skarret. Kass√©r det trevlede gr√¶skark√łd, men gem gerne kernerne! De kan skylles og t√łrres og blive til l√¶kre, ristede gr√¶skarkerner.
  4. Skær græskarrene ud i grove stykker.
  5. Find et ildfast fad og sm√łr det med lidt olie.
  6. Kom græskarstykkerne i fadet og læg dem med skrællen nedad.
  7. Sæt fadet i ovnen og lad græskarrene bage i 45 minutter.
  8. Tag de bagte gr√¶skar ud af ovnen og s√¶t dem til afk√łling.Bagt gr√¶skarpure
  9. Fjern eventuelle brankede/m√łrkede pletter p√• gr√¶skarrene, men lad skr√¶llen sidde.
  10. Kom herefter græskarstykkerne i din blender.
  11. Blend til en tyk, cremet masse. Du kan også vælge at blende den lidt grovere, hvis du synes det er lækkert, at der er lidt at bide i :-)
  12. Servér!
Noter


Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Græskarsuppe
Opskrift
Katrine
Græskarsuppe
Opskrift
Anne Mette Autzen
Bagt græskarpure
Opskrift
Per Asmussen
Græskartærte
Opskrift
Anette
Ristede græskarkerner
Opskrift
Per Asmussen
Syltede græskar
Opskrift
Per Asmussen
Alt du skal vide om puré
Artikel
Redaktion
x