fbpx ūüćú‚úÖGr√¶skarsuppe med ristet palmek√•l, gr√¶skarkerner og s√łde √¶bler | opskrifter | GastroFun.dk

Gr√¶skarsuppe med ristet palmek√•l, gr√¶skarkerner og s√łde √¶bler

Gr√¶skarsuppe med ristet palmek√•l, gr√¶skarkerner og s√łde √¶bler
Sidst ændret:
Mandag den 18. november, 2019 - 14:14
Beskrivelse

Hokkaidogr√¶skarret er et lille, orange gr√¶skar med det det smukkeste, orange gr√¶skark√łd. Det er genialt til supper, da det er mindre og nemmere at h√•ndtere end et k√¶mpestort gr√¶skar p√• flere kilo.¬†

Server suppen med ristede græskarkerne, ristet palmekål og tern af æbler på toppen.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
1⁄2 Chili (r√łd chili)
1 1⁄2 dl Fl√łde
  Olivenolie (til stegning)
1 spsk Citronsaft
1 spsk Spidskommen
  Vand
  Salt
  palmek√•l (bladene)
Vejledning

Suppe:

Fl√¶k hokkaidogr√¶skarret med en stor kniv og fjern kernerne og det tr√¶vlede k√łd¬†i midten. Sk√¶r gr√¶skarret i mindre b√•de og skr√¶l dem. Sk√¶r gr√¶skark√łdet i grove tern.¬†

Skr√¶l kartoflerne og sk√¶r dem i grove tern. Pil og hak l√łg og hvidl√łg og sk√¶r ogs√• dem¬†i grove tern.

Opvarm en stor gryde med olivenolie. Svits gr√łntsagerne i olien i et par minutter og tils√¶t spidskommen.

Flæk chilien og fjern kernerne. Skær den i mindre stykker og tilsæt den til grydens indhold.

H√¶ld vand over gr√łntsagerne - vandet skal kun d√¶kke 2/3 af gr√łntsagerne - og lad gryden koge ved lav varme i cirka 30 minutter.¬†

Blend suppen cremet og glat med en stavblender.

Tils√¶t fl√łde og varm suppen op til kogepunktet.

Smag suppen til med salt, peber og friskrevet ingefær.

 

Topping:

Opvarm en pande og rist græskarkernerne i olie, til de popper. Tag dem af panden og drys dem med salt.

Kom lidt mere olie p√• panden og rist palmek√•len til den er spr√łd og gylden. Krydr med salt og peber.

Fjern kernehusene fra æblerne og skær dem i små tern. 

 

Servering:

Server suppen i skåle med de tre slags topping ved siden af. Dryp også gerne suppen med lidt god oliven- eller krydderolie efter smag.  

Noter

Palmek√•l er endnu ikke s√• kendt herhjemme, selv om det efterh√•nden f√•s i en del supermarkeder. Palmek√•l¬†kan¬†erstattes af gr√łnk√•l, hvis det er lettere at skaffe. Lige meget hvilken type k√•l du v√¶lger, er det en gr√łntsag, der er proppet med gode vitaminer, mineraler og fibre, og vi skal helst spise mange flere af de grove gr√łntsager.¬†Denne opskrift er et¬†skridt p√• vejen mod m√•let, da det som bekendt er nemmere at f√• spist alt det sunde, hvis det samtidig smager godt.¬†¬†



Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Hokkaidosuppe
Opskrift
Anette
Græskarsuppe
Opskrift
Anne Mette Autzen
Græskarsuppe
Opskrift
Katrine
Æbler
Artikel
Redaktion
Bagt græskarpure
Opskrift
Per Asmussen
Ristede græskarkerner
Opskrift
Per Asmussen
Hokkaido græskarsuppe
Opskrift
Anne Mette Autzen