fbpx Porre bacon tærte 🥓 | opskrifter | GastroFun.dk

Porre bacon tærte

Porre bacon tærte
Beskrivelse

En tærte er en lækker, nem og billig ret, der egner sig til både fokost og aftensmad. 

Vi har her lavet en tærte i en nem version med færdigkøbt butterdej som bund, hvilket giver et rigtig godt resultat. 

Fyldet består af bacon, løg, porre og hvidløg, tilsat en rest kylling fra dagen før. Har man ikke kogt eller stegt kylling på lager, kan den sagtens undlades, men det giver god smag og passer godt sammen med bacon.

Server tærten med en fyldig grøn salat som tilbehør.

Udbytte
1 tærte
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
1 pk Butterdej (købt færdiglavet)
1 Løg
1 fed Hvidløg
1 pk Bacon (i tern eller skiver)
4 Æg
1 dl Fløde
1⁄2 tsk Paprika
  Krydderier (salt og peber)
100 g Revet ost
  Olie (til stegning)
100 g Kylling (en rest, kan undlades)
Vejledning

Udrul butterdejen, så den passer i en tærteform.

Skær løg og porre i tynde skiver og hak hvidløget fint.

Steg bacon på en pande, til det er let gyldent.

Tilsæt løg, porre og hvidløg samt lidt olie, hvis der ikke er baconfedt nok.

Steg i et par minutter og tilsæt kylling plukket i mindre stykker.

Tag blandingen af panden og hæld den over butterdejsbunden i tærteformen. 

Pisk æg, fløde, salt og peber sammen i en skål.

Hæld blandingen over fyldet i tærteformen og drys overflade med revet ost.

Bag tærten i 25 minutter ved 180-200 grader varmluft.

Server med en grøn salat.

Porre bacon tærte

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier