fbpx ✅Porre bacon🥓tærte 🥧 | opskrifter | GastroFun.dk

Porre bacon tærte

Porre bacon tærte
Sidst ændret:
Fredag den 21. februar, 2020 - 11:21
Beskrivelse

Her har den stået på porre bacon tærte, men i en nem version!

Porre bacon tærte

Jeg elsker at bage, og særligt brød (blandt andet rugbrød) og kager (både danske og udenlandske, men specielt de franskinspirerede - se bare min citrontærte med brændt marengs!) er ting, der har en helt særlig plads i mit hjerte.

Jeg er dog også virkelig glad for tærter, og det er sådan set ligegyldigt, om det er desserttærter eller madtærter. Jeg laver ofte "tøm-køleskabet-tærte", når jeg har diverse rester liggende fra ugens løb og trænger til at få tømt ud. Det er en genial måde at mindske sit madspild på, og så er det faktisk blevet én af min mands favoritter på middagsbordet.

Så jeg er selvfølgelig vild med, at madtærter generelt har fået et comeback. Nu ved jeg godt, at nogle vil sige, at madtærter da aldrig rigtig har været forsvundet, meeen jeg er nu ikke helt enig. I forhold til hvor populære de var tilbage i firserne, så var de slet ikke nær så udbredt i årene efter. De havde nok fået et lidt "usundt" image, fordi de ofte var lavet på en fed butterdej, og vi ved alle, hvor fedtforskrækkede vi var i 90'erne!

Tærte er generelt en lækker, nem og billig ret, der egner sig supergodt til både fokost og aftensmad. Her har jeg kastet mig ud i en rigtig klassiker, nemlig porre bacon tærte. Det er en nem version med en rulle færdigkøbt butterdej som bund, hvilket giver et rigtig godt resultat.

Fyldet består af bacon, løg, porre og hvidløg, tilsat en rest kylling fra dagen før. Har du ikke kogt eller stegt kylling liggende, kan kyllingen sagtens undlades, men den giver god smag og passer jo bare rigtig godt sammen med bacon.

Servér tærten med en fyldig grøn salat som tilbehør.

 

Porre bacon tærte opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
1 tærte
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
1 pk Butterdej (købt færdiglavet)
1 Løg
1 fed Hvidløg
1 pk Bacon (i tern eller skiver)
4 Æg
1 dl Fløde
1⁄2 tsk Paprika
  Krydderier (salt og peber)
100 g Revet ost
  Olie (til stegning)
100 g Kylling (en rest, kan undlades)
Vejledning
  1. Udrul butterdejen, så den passer i en tærteform.

  2. Skær løg og porre i tynde skiver og hak hvidløget fint.

  3. Steg bacon på en pande, til det er let gyldent.

  4. Tilsæt løg, porre og hvidløg samt lidt olie, hvis der ikke er baconfedt nok.

  5. Steg i et par minutter og tilsæt kylling, der er plukket eller trevlet i mindre stykker.

  6. Tag blandingen af panden og hæld den over butterdejsbunden i tærteformen. 

  7. Pisk æg, fløde, salt og peber sammen i en skål.

  8. Hæld blandingen over fyldet i tærteformen og drys overflade med revet ost.

  9. Bag tærten i 25 minutter ved 180 - 200 grader varmluft.

  10. Server for eksempel med en grøn salat.

 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Stop madspild
Artikel
Redaktion
Porretærte med bacon og champignon
Opskrift
Henriette Kristiansen
Svampetærte
Opskrift
Anne Mette Autzen
Pulled pork tærte
Opskrift
Anette
Squashtærte
Opskrift
Per Asmussen
x