fbpx 🥧Tøm køleskabet tærte | opskrifter | GastroFun.dk

Tøm køleskabet tærte

Tøm køleskabet tærte
Sidst ændret:
Fredag den 25. oktober, 2019 - 14:42
Beskrivelse

Vi elsker tærte hjemme hos os og forsøger virkelig at gøre vores madspild så småt som muligt. Derfor får vi tit i en travl hverdag det, jeg plejer at kalde "Tøm køleskabet tærte".

Tøm køleskabet tærte

I bund og grund er der næsten ingen grænser for, hvilken retning du kan gå i, så længe du har en god tærtebund og måske lige kommer lidt stegt bacon i.

Tøm køleskabet tærte

I denne tærte har jeg en rest af kylling og ris toppet op med porre og spidskål - og selvfølgelig to ingredienser, jeg nærmest altid har i: Løg og bacon.

 

Tøm køleskabet tærte opskrift

Tøm køleskabet tærte

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Tærtebund)
3 1⁄3 dl Hvedemel
1 tsk Salt
100 ml Vand
50 ml Olie
  Opskriftsgruppe (Fyld)
  Bacon (i tern)
  Kylling (en lille rest)
  Ris
  Spidskål (fintsnittet)
1⁄2 Porre
1 Løg
5 Æg
  Revet ost (den du foretrækker)
  salt og peber (fra kværn)
Vejledning

Tærtebund

  1. Kom alle ingredienserne i en skål og bland det sammen.
  2. Rul dejen ud i en størrelse, der passer til din tærteform. Min form er cirka Ø 24 centimeter.
  3. Kom dejen i den smurte tærteform og pres den godt ud i siderne.
  4. Stil tærtebunden til side og gå videre til tærtefyldet.

 

Fyld

  1. Rist baconternene.
  2. Pil og hak løget og snit porren fint.
  3. Vend ris, spidskål, ristede bacontern og stegte løg og porre sammen i en skål.
  4. Tilsæt æg og fløde og pisk det hele sammen med salt og peber.
  5. Hæld fyldet ovenpå tærtedejen i formen.
  6. Bag tærten midt i ovnen i 25 - 30 minutter ved 170 grader varmluft.
  7. Lad tærten afkøle lidt og servér
Læs også
Pulled pork tærte
Opskrift
Anette
Rødbedetærte med gedeost
Opskrift
Redaktion
Oksebovstærte med ærter
Opskrift
Mette
Porretærte med bacon og champignon
Opskrift
Henriette Kristiansen
Svampetærte
Opskrift
Anne Mette Autzen
Stop madspild
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier