fbpx ūüćčūüćįFransk Citront√¶rte med marengs (br√¶ndt) | opskrift p√• GastroFun.dk

Fransk Citrontærte med brændt marengs

Fransk Citrontærte med brændt marengs
Beskrivelse

Denne dejlige franske citront√¶rte har alt hvad en dessert har brug for: Spr√łd og l√¶kker bund, syrlig og fyldig creme og fluffy og cremet marengs. Hos os er det et sikkert hit √•ret rundt.

Udbytte
8 Personer
Tilberedelsestid
4 timer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (M√łrdej)
150 g Sm√łr
300 g Hvedemel
400 g Kik√¶rter (T√łrre kik√¶rter)
  Opskriftsgruppe (Citroncreme)
100 g Sukker
3 Citroner (Sagt og skal)
1 1⁄2 dl Piskefl√łde
1⁄2 tsk Majsstivelse
  Opskriftsgruppe (Marengs)
Vejledning

M√łrdejst√¶rtebund

Kom¬†hvedemel,¬†sm√łr,¬†flormelis og √¶g op i en r√łremaskine (vi bruger en Silvercrest Monsieur Cuisine),¬†og r√łr det sammen til en fast dej.

M√łrdej

Saml dejen det sidste p√• bordet og l√¶g den p√• k√łl i 45¬†minutter.

M√łrdej

M√łrdej

Rul dejen ud p√• et meldrysset bord. Placere t√¶rtedejen i en non stick¬†t√¶rteform¬†og l√¶g et stykke bagepapir ned over dejen, fyld t√¶rteformen med t√łrrede kik√¶rter.

M√łrdej

Bag tærtebunden i 15 minutter ved 170 grader almindelig ovn. 

M√łrdej

Lad t√¶rtebunden k√łle p√• en bagerist med kik√¶rterne i.

 

Citroncreme

Kom sukker, vaniljesukker, majsstivelse og revet citronskal op i en sk√•l og pisk det hele godt sammen. Derefter skal der tils√¶ttes citronsaft, piskefl√łde og √¶g.

Pisk nu det hele grundigt sammen, så der ikke danner sig klumper.

Brug evt. en elpisker for at sikre at det hele bliver til en homogen masse.

Citroncremen er nu klar til at blive blive h√¶ldt over en l√¶kker m√łrdejst√¶rtebunden og bagt i bunden af ovnen i 35-45 minutter ved 110¬†grader almindelig¬†ovn, til cremen har sat sig.

Lad t√¶rten k√łle i minimum 3 timer, inden den befries fra formen (brug med fordel en t√¶rteform med l√łs bund).

Citroncreme

 

Brændt marengs

Bland √¶ggehviderne med flormelis og pisk det p√• en r√łremaskine til er s√• stift at du kan vende sk√•len p√• hovedet og det ikke falder ud.

Det kan sagtens tage 15-20 minutter.

Sm√łr din marengs ud p√• citront√¶rten enten med en spatel eller ved hj√¶lp af et tyl.¬†

Brænd toppen af din marengs med en gasbrænder, så den lige skifter en smule farve.

Kagen kan spises med det samme, men den kan sagtens stå til dagen efter.

Fransk Citrontærte

Fransk Citrontærte

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Citronfromage
Opskrift
Anette
Citrondr√łm
Opskrift
Anette