fbpx ✅Espressoperler | opskrifter | GastroFun.dk

Espressoperler

Espressoperler
Sidst ændret:
Onsdag den 3. april, 2019 - 11:09
Beskrivelse

Kaviar med espresso/Espresso kaviar giver et lidt anderledes tvist på en almindelig dessert.

De kan bruges f.eks. sammen med panna cottatiramisu eller chokolademousse

I køkkenet med molekylær gastronomi er det vigtigt at have en præcisionvægt (de kan bl.a. købes her), da det kræver meget præcise mål for at få til at gå op i en højere enhed. 

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
55 minutter
Tilberedelsestid
2 minutter
Tid i alt
57 minutter
Ingredienser
1 dl Espresso
1 g Sukker
250 ml Vand (Kalkfrit)
2 1⁄4 g Calcium Chloride
Vejledning

Espressoblandingen

Hæld din espresso i en blender. 

Bland sukkeret sammen med sodium alginat i en lille skål for sig selv.

Drys det stille og roligt ned i massen der blendes ved en lav hastighed.

Blandingen har brug for at luften forsvinder, så den skal hvile i 45 minutter.

Hæld herefter blandingen igennem en sigte og enten i en drypflaskesqueeze bottleengangssprøjteflaske eller en Spherificator.

Jeg brugte en squeeze bottle til mine kaviar her. 

 

Kaviar

Tag din calcium chorid og hæld det i en skål sammen med vandet. Pisk det godt igennem (jeg brugte en stavblender) i cirka 1 minut.

Lav en lille hvirvel i vandet (ligesom når man laver Egg Benedict) og dryp nu dine kaviar ensartet ned i væsken. De samler sig alle i hjørnene.

Når de har været der i ét minut, tages de op med en hulske.

Skyl dem herefter under rindende, koldt vand fra hanen.

Dræn dem tørre og server straks.

Espresso kaviar

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier