fbpx ✅Espressoperler | opskrifter | GastroFun.dk

Espressoperler

Espressoperler
Beskrivelse

Kaviar med espresso/Espresso kaviar giver et lidt anderledes tvist på en almindelig dessert.

De kan bruges f.eks. sammen med panna cottatiramisu eller chokolademousse

I køkkenet med molekylær gastronomi er det vigtigt at have en præcisionvægt (de kan bl.a. købes her), da det kræver meget præcise mål for at få til at gå op i en højere enhed. 

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
55 minutter
Tilberedelsestid
2 minutter
Tid i alt
57 minutter
Ingredienser
1 dl Espresso
1 g Sukker
250 ml Vand (Kalkfrit)
2 1⁄4 g Calcium Chloride
Vejledning

Espressoblandingen

Hæld din espresso i en blender. 

Bland sukkeret sammen med sodium alginat i en lille skål for sig selv.

Drys det stille og roligt ned i massen der blendes ved en lav hastighed.

Blandingen har brug for at luften forsvinder, så den skal hvile i 45 minutter.

Hæld herefter blandingen igennem en sigte og enten i en drypflaskesqueeze bottleengangssprøjteflaske eller en Spherificator.

Jeg brugte en squeeze bottle til mine kaviar her. 

 

Kaviar

Tag din calcium chorid og hæld det i en skål sammen med vandet. Pisk det godt igennem (jeg brugte en stavblender) i cirka 1 minut.

Lav en lille hvirvel i vandet (ligesom når man laver Egg Benedict) og dryp nu dine kaviar ensartet ned i væsken. De samler sig alle i hjørnene.

Når de har været der i ét minut, tages de op med en hulske.

Skyl dem herefter under rindende, koldt vand fra hanen.

Dræn dem tørre og server straks.

Espresso kaviar

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier