Tiramisu med Kahlua

Tiramisu med Kahlua
Beskrivelse

En af Italiens skønneste retter: Tiramisu. Kombinationen af flødeost, sødme, kaffe og alkohol går op i en højere enhed og denne simple opskrift gør dig til et sikker hit hos dine gæster.

Udbytte
4 Personer
Foreberedelsestid
2 timer
Tilberedelsestid
20 timer
Tid i alt
22 timer
Ingredienser
2 Æg
50 g Sukker
2 dl Kaffe (Meget stærk, gerne espresso)
1⁄2 dl Kahlua (Kan erstattes med Amaretto, Rom eller Whisky)
1⁄2 pk Ladyfingers (Savoiardi småkager)
  Kakao pulver (Til at drysse hen over kagen)
Vejledning

Lav en god, stærk kaffe og lad den køle af. Vi hælder typisk kaffen i en lav skål og sæt den i fryseren, så går det hurtigere.

Tiramisu

Når den er afkølet, hæld derefter Kahlua'en i.

Del æggene i hvider og blommer. Blommerne skal piskes sammen med sukkeret og vaniljekornene til en luftig æggesnaps. Der skal piskes hårdt og længe og den skal skumme en del.

Rør herefter mascarponen i massen.

I en anden skål piskes æggehviderne til en fin skum (skålen skal kunne vendes på hovedet og skummen skal forblive i skålen). Den skal vendes forsigtigt i massen, så pas på at du ikke slår luften ud af massen.

Tiramisu

Find en passende aflang form (f.eks. ildfast fad/brødform) og dyp den ene side af kiksen i kaffe/alkohollagen. Her vinder den lave skål igen på formen, da man nemt kan dyppe kiksene deri.

Lad kiksene dække hele bunden og læg et lag creme hen over. 
Gentag processen med et lag kiks og creme hen over. 

Lad det stå i køleskabet, enten natten over eller lav den om formiddagen så du er sikker på at den får trukket minimum 4-6 timer før servering.

Ved servering sigt kakaopulveret igennem en lille sigte. Det er en god ide at holde sigten 30-40 cm henover fadet, så det fordeler sig fint.

Tiramisu

Skær kagen i passende stykker og server.

Tiramisu

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier