fbpx ✅Hvid chokolade panna cotta 🍫😍 | opskrifter | GastroFun.dk

Hvid chokolade panna cotta

Hvid chokolade panna cotta
Beskrivelse

Panna cotta med hvid chokolade smager skønt, og fedmen i chokoladen opvejes her af en frisk og lækker coulis af hindbær.

Lav gerne desserten klar dagen i forvejen. Den kan fint vente en dag på køl, og du sparer tid i køkkenet, hvis du f.eks. skal servere desserten for gæster.

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
4 timer, 10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
4 timer, 40 minutter
Ingredienser
20 g Sukker
2 1⁄2 Husblas (i ark/blade)
300 fed Hindbær (friske eller frosne)
Vejledning

Panna cotta:

Læg husblasbladene i blød i koldt vand i cirka 30 minutter. Så bliver de helt bløde og langt nemmere at arbejde med.

Hak den hvide chokolade meget fint.

Kom fløde og sukker i en tykbundet gryde og bring det i kog.

Tag gryden af varmen.

Kom den hvide chokolade ned i flødeblandingen og rør godt rundt med et håndpiskeris, til chokoladen er smeltet.

Tag husblassen op af vandet og knug den fri for væde.

Kom husblassen ned i den varme fløde/chokoladeblanding og rør atter i blandingen, til husblassen er helt smeltet. 

Passer massen gennem en sigte for at sikre dig, at den færdige dessert er helt uden klumper af husblas.

Fordel blandingen i 6 små kopper eller glas og sæt dem i køleskabet i minimum 4 timer.

 

Hindbærcoulis:

Optø hindbærrene, hvis du bruger frosne bær.

Blend bærrene med flormelis, til massen er helt jævn og glat.

Passer hindbærcoulisen gennem en fintmasket sigte, så kernerne sorteres fra.

Kom coulisen i en skål og sæt den på køl, til den skal serveres. 

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier