Yorkshire pudding

Yorkshire pudding
Sidst ændret:
Mandag den 7. december, 2020 - 20:30
Beskrivelse

Jeg har længe været fascineret af disse vandbakkelser, som briterne spiser sammen med en sunday-roast og brun sovs.

Yorkshire pudding

Da min mand for et par år siden var i London og begejstret fortalte mig om det, har jeg lige siden gerne villet prøve at lave dem selv. Og det blev så i dag!

Yorkshire pudding

Yorkshire pudding

Traditionelt set spiser man dem kun med brun sovs til, men de passer nu også rigtig godt som tilbehør til en dejlig simreret, hvis du spørger mig!

 

Yorkshire pudding opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
3 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
4 Æg
200 ml Sødmælk
200 g Hvedemel (sigtet)
  Salt
  Solsikkeolie (til stegningen. Olien skal kunne tåle varme)
Vejledning
  1. Kom alle ingredienser i en stor skål.
  2. Pisk det hele sammen.

  3. Hæld dejen over i en kande.

  4. Hæld 1 centimeter olie i hver form i din "muffinpande".

  5. Sæt formen i ovnen og tænd ovnen på 190 grader celsius.

  6. Når ovn og muffinform er opvarmet, tages formen ud af ovnen.

  7. Fordel dejen i muffinformene. De skal fyldes næsten til kanten.

  8. Sæt formen tilbage i ovnen og bag dem i 20 - 25 minutter.  De skal være gyldne og soufflerede op.

  9. Servér.

Yorkshire pudding

Noter

Se hvordan Jamie Oliver laver den i nedenstående video:

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier