fbpx ūüá©ūüáįVandbakkelse kagemand | opskrifter | GastroFun.dk

Vandbakkelse kagemand

Vandbakkelse kagemand
Sidst ændret:
Torsdag den 21. november, 2019 - 14:46
Beskrivelse

Uanset om du kalder det kagemand eller kagekone, s√• er det en klassiker, der kan gl√¶de snart¬†alle f√łdselarer og barnlige sj√¶le. Det beh√łver i hvert fald overhovedet ikke at v√¶re b√łrnef√łdselsdag, f√łr der kan serveres kagemand/-kone! Det er jo bare den slags f√łdselsdagskage, der bringer en masse dejlige minder frem fra barndommen, og det er da helt okay at f√łle sig lidt som et barn igen, selv n√•r man har rundet de 30 ;-)

Kagem√¶nd og kagekoner kan jo s√•dan set laves p√• mange forskellige m√•der og og med forskellige slags kager. Wienerbr√łd, brunsviger eller¬†vandbakkelse er klassikerne, men man ser nu ogs√• rigtig mange sp√¶ndende varianter med eksempelvis hindb√¶rsnitte eller¬†studenterbr√łd!

Vi synes dog, at vandbakkelse kan noget helt særligt.

Min mand laver altid kagekone til vores piger, n√•r de har f√łdselsdag. Og den bliver altid lavet med vandbakkelse - pigerne elsker nemlig kombinationen af vandbakkelse, glasur og slik.

Vandbakkelse kagemand

Vi pyntede den her kage¬†af med en klassisk hvid glasur og det slik, som den 6-√•rige f√łdselsar¬†allerbedst kan lide :-)

Og p√• trods af, at den jo plejer at st√• p√• kagekone af vandbakkelse hjemme hos os, s√• var min datters √łjne alligevel fulde af "julelys", begejstring og gl√¶de, da kagen langt om l√¶nge kom p√• bordet! Det er alts√• noget, man kan leve l√¶nge p√• som for√¶lder.

Og som altid blev kagen jo spist hurtigt. Derfor n√•ede vi desv√¶rre heller ikke at f√• et billede af hele kagen - det glemte vi lige midt i f√łdselsdag, sang og fejring ;-) Men flot og l√¶kker s√• den ud!

 

Vandbakkelse kagemand opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
8 personer
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Vandbakkelse)
3 dl Vand
100 g Sm√łr
2 1⁄2 dl Hvedemel
3 spsk Sukker
4 Æg (S/M)
  Opskriftsgruppe (Hvid glasur)
1⁄2 dl Vand
  Opskriftsgruppe (Afpyntning)
  Slik (fx. "sn√łrreb√•nd" til h√•r osv.)
Vejledning

Vandbakkelse

  1. Find en stor gryde.
  2. Kom vand¬†og sm√łr i gryden.
  3. Bring det i kog, imens du blander mel og sukker sammen i en lille skål.
  4. Tilsæt blandingen af mel og sukker til gryden, når det koger. Pisk i det imens.
  5. Fortsæt med at piske, indtil det hele har samlet sig og begynder at slippe kanterne.
  6. Tag herefter gryden af varmen og lad det st√• og k√łle af.
  7. I mellemtiden finder du en skål og kommer æggene heri og pisker dem sammen.
  8. Tils√¶t¬†de piskede √¶g til dejen, n√•r dejen er s√• nedk√łlet, at du sagtens kan r√łre ved den. Tils√¶t kun lidt √¶g ad gangen, imens du pisker det hele sammen til en homogen masse. Forts√¶t med at tilf√łje √¶g, indtil dejen har en tilpas tykkelse til at komme p√• spr√łjtepose og blive spr√łjtet ud i et p√¶nt m√łnster - s√• den m√• heller ikke blive for tynd.
  9. Sæt ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  10. Find en spr√łjtepose og en stjernetyl (cirka 3 centimeter i diameter).
  11. Mont√©r tyllen og kom dejen p√• spr√łjteposen.
  12. Kom bagepapir på en bageplade.
  13. Spr√łjt nu dejen ud p√• bagepapiret. Det nemmeste er f√łrst at "tegne" omridset af kagekonen med dejen og derefter fylde den ud. V√¶r opm√¶rksom p√• at dejen vil h√¶ve op, s√• du kan ikke lave alt for sm√• og fine detaljer - de vil bare vokse sammen. Du kan ogs√• tegne omridset af din kagemand/-kagekone med en blyant eller kuglepen p√• bagepapiret, inden du begynder spr√łjtearbejdet. S√• har du nogle hj√¶lpelinjer. Husk bare at vende bagepapiret om bagefter, s√• du ikke spr√łjter dej direkte ovenp√• kuglepen- eller blyantstregerne ;-)
  14. S√¶t kagen i den forvarmede ovn og lad den bage i en halv times tid. Bagetiden kommer an p√• din ovn, men vandbakkelsen skal v√¶re flot gylden og h√¶vet. √Öbn f√łrst ovnen, n√•r du tror, at den er t√¶t p√• at v√¶re f√¶rdig, da dejen ellers klapper sammen.
  15. Tag den f√¶rdigbagte¬†vandbakkelse ud af ovnen og lad kagen afk√łle p√• bagepladen.

 

Hvid glasur

Lav glasuren umiddelbart inden, den skal p√• kagen, s√• den ikke st√•r og st√łrkner i sk√•len.

  1. Find en lille skål.
  2. Kom flormelis og vand i skålen.
  3. R√łr det sammen, s√• der ingen klumper er tilbage. Du kan sagtens tilf√łje mere flormelis, hvis glasuren skal v√¶re tykkere, eller mere vand, hvis den skal v√¶re tyndere. Du kan ogs√• v√¶lge at tilf√łje kakaopulver, hvis du hellere vil have chokoladeglasur.

 

Afpyntning

  1. Fordel glasuren udover den afk√łlede kagekone. Jeg brugte bare en ske.
  2. Fordel herefter slik efter eget valg og pynt eventuelt med slikh√•r - gerne sn√łrreb√•nd med karamelsmag, hvis f√łdselaren er blond, lakridssmag, hvis f√łdselaren har m√łrkt h√•r, eller jordb√¶rsmag, hvis f√łdselaren er r√łdh√•ret :-)

Nu er kagemanden/-konen klar til servering!

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Kanelkage
Opskrift
Anja Kjartan S√łstr√łm
Black Magic talkage
Opskrift
Anette
Talkage
Opskrift
Anette