ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Små studenterbrød

REDAKTION | 23. august 2019
Hjemmelavede studenterbrød. Her har vi Mette Blomstergs bud på små og flotte studenterbrød. Studenterbrød er en perfekt måde at bruge ens kagerester...

Hjemmelavede studenterbrød.

Her har vi Mette Blomstergs bud på små og flotte studenterbrød.

Studenterbrød er en perfekt måde at bruge ens kagerester, så hvis det skulle ske hjemme ved dig at I ikke får spist alt jeres kage, så put det i en pose og kom det i fryseren indtil lysten til en studenterbrød, roulade eller romkugler/trøfler melder sig.

Vi har opskriften fra bogen: “Småt og godt“, skrevet af Mette Blomsterberg.


Antal: 25 stk.

Små studenterbrød

Hjemmelavede studenterbrød. Her har vi Mette Blomstergs bud på små og flotte studenterbrød. Studenterbrød er en perfekt måde at bruge ens kagerester...
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Redaktion
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Mørdejsbund

  • 100 gram Hvedemel gerne kagemel
  • 30 gram Flormelis
  • 1 knsp. Flagesalt knust
  • 50 gram Smør stuetempereret
  • 1 stk. Æggeblommer

Marmelade

  • marmelade Abrikosmarmelade

Studentermasse

  • 700 gram kage ’restkage’: lagkagebunde, chokoladekage, mazarinkage eller lignende
  • 140 gram Kokosmel
  • 140 gram Ingefær sukkersyltet

Glasur og drys

  • 150 gram Flormelis
  • 15-20 gram Pasteuserede æggehvider
  • 20 gram Pistaciekerner usaltede
  • 10 gram Kakaonibs

Sådan gør du

Mørdejsbund:

  • Ælt alle ingredienserne ultrakort sammen til en ensartet dej og stil den i køleskabet i ½ time.
  • Rul dejen ud til en plade på 16 x 26 cm i lidt ekstra mel.
  • Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir og prik den let med en gaffel.
  • Bag den i en 200 grader varm ovn, til den er let gylden, ca. 5-6 minutter afhængigt af ovnen.
  • Lad den køle lidt af.

Studentermasse:

  • Ælt kageresterne godt sammen i en røremaskine til en ensartet masse uden nogen form for klumper.
  • Rist kokosmelet let på en tør pande og lad det køle af.
  • Kom den syltede ingefær sammen med den saft, der hænger ved, i en minihakker og blend det til en fin puré.
  • Kom den ristede kokos i røreskålen og ælt den ind i kagemassen.
  • Tilsæt ingefærpuré og ælt i yderligere et par minutter.
  • Tril en skefuld studentermasse til en lille kugle.
  • Dette skal sagtens kunne lade sig gøre.
  • Virker massen for tør, så tilsæt en lille smule marmelade og rør igen.
  • Virker massen for blød, så tilsæt lidt mere kokosmel.

Opbygning:

  • Læg studentermassen imellem to stykker bagepapir og bank den, så den måler 16 x 26 cm.
  • Rul det sidste med en kagerulle, så overfladen bliver lige.
  • Fjern det øverste lag bagepapir. Smør et tyndt lag marmelade på mørdejsbunden og vend den udrullede studentermasse ‘på hovedet’ ud oven på marmeladen og fjern forsigtigt bagepapiret.
  • Rør flormelis godt sammen med æggehviden til en glasur.
  • Smør den ud over overfladen med en paletkniv og drys straks med finthakkede pistaciekerner og kakaonibs.
  • Stil ‘kagen’ i køleskabet i 1 times tid og skær den herefter til, så den nu måler 15 x 25 cm.
  • Dyp en skarp kniv i kogende vand og tør den af mellem snittene.
  • Del nu kagen i 25 lige store stykker på hver 3 x 5 cm (5 styk på den ene led og 5 på den anden).
  • Opbevar dem tildækket i køleskabet, indtil de skal serveres.

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Vi har opskriften fra bogen: "Småt og godt", udgivet af Politikens Forlag.