fbpx Roulade med chokolade og smørcreme 🍫 | opskrifter | GastroFun.dk

Roulade med chokolade og smørcreme

Roulade med chokolade og smørcreme
Beskrivelse

Står du tilbage med en større rest chokoladekage, som du ikke aner, hvad du skal stille op med? Eller har du bagt en kage, der er blevet mislykket, og som ingen derfor gider at spise? Så er der er ingen grund til at fortvivle, for her kommer den perfekte måde at anvende den på, nemlig i en lækker chokoladeroulade. 

Egentlig er kagen her lavet efter det samme princip som en romkugle. Forskellen er bare, at kagemassen her er uden romsmag, og at den ikke formes som kugler, men i stedet smøres ud på et stykke film, smøres med smørcreme og rulles som en roulade.

Server kagen i tynde skiver som dessert. 

Udbytte
1 Kage
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
1 time, 40 minutter
Ingredienser
1 Chokoladekage (se link til opskrift i vejledningen)
2 1⁄2 dl Mælk
125 g Mørk chokolade (smeltet)
250 g Smør (blødt)
1 tsk Vaniljesukker (eller vanillepulver)
2 spsk Mælk
200 g Mørk chokolade (til overtræk)
  Flormelis (til drys)
Vejledning

Kage:

Kagen, vi brugte til rouladen, finder du opskriften på her.

Det fungerede fint, men du kan i princippet bruge en hvilken som helst chokoladekage til opskriften. 

Smuldr kagen i en skål.

Kom mælk og smeltet, mørk chokolade ned i skålen med den smuldrede kage.

Rør/bland alt godt sammen, til du har en blød og ensartet masse.

Placer et stykke plastfilm på bordet. Længden skal være cirka den samme, som du ønsker, rouladen skal have. 

Placer chokolademassen på filmen.

Tag endnu et stykke film i samme størrelse og læg det over chokolademassen.

Rul nu massen ud med en kagerulle, så den dækker hele overfladen mellem de to stykker film. 

 

Smørcreme:

Kom blødt smør, vaniljesukker, flormelis og mælk i en skål.

Pisk ingredienserne sammen med en elpisker, til du har en luftig og glat smørcreme. 

 

Samling af kagen:

Fjern det øverste stykke plastfilm fra chokolademassen.

Placer smørcremen i klatter og smør den herefter jævnt ud over "chokoladebunden".

Rul ved hjælp af det nederste stykke plastfilm kagen sammen som en roulade.

Rul filmen stramt omkring den færdigrullede roulade, så den holdes sammen, mens den hviler på køl.

Læg rouladen i køleskabet i en times tid, til den er kold.

Smelt chokoladen til overtræk.

Placer den kolde roulade på en rist og hæld chokoladen ud over den, så hele kagen dækkes af chokolade.

Sæt den rouladen tilbage i køleskabet og lad den stå på køl, til chokoladen er stivnet.

Drys igennem en sigte et tyndt lag flormelis ud over rouladen.

Server kagen skåret i tynde skiver.

Roulade med chokolade og smørcreme

lRoulade med chokolade og smørcreme

Noter

Tip: Der var lidt for meget kage i forhold til smørcreme efter vores smag. Næsten gang vil jeg derfor enten kun bruge en halv portion af kagen eller en dobbelt portion af smørcremen

Du kan se hele processen som video her:

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier