fbpx ✅🥩Teres major sous vide | opskrifter | GastroFun.dk

Teres major sous vide

Teres major sous vide
Sidst ændret:
Torsdag den 26. september, 2019 - 13:52
Beskrivelse

Den dejlige udskæring teres major - her tilberedt til perfektion ved hjælp af sous vide teknikken. 

Kødet er stadig en lidt ukendt størrelse herhjemme i Danmark, selvom den stille og rolig vinder indpas hos de danske kødentusiaster. Udskæringen er amerikansk og sidder omkring skulderen. Det er en af de mindst benyttede muskler hos kvæget (ligesom mørbraden), så den er utrolig mør og minder om en mini-mørbrad. 

Hvis du skaffe den, så koster den som regel også cirka halvdelen af mørbraden i kilopris. 

Det er ligesom Nyretap (Boeuf onglet/Hanger steak)Oyster blade steak & Flat iron steak en del af "slagterens hemmelige udskæringer" klubben.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 50 minutter
Tid i alt
1 time, 55 minutter
Ingredienser
  Salt (Fra kværn)
  Peber (Fra kværn)
  Ghee (Kan erstattes af olie/smør)
Vejledning

Kødet kan godt have en del fedtklumper og sener.

Sørg for at afpudse kødet inden du går i gang med tilberedningen.

Krydr kødet med salt og peber fra kværn og put det i en vakuumpose.

Vakuumpak posen og kom kødet i dit sous vide/vandbad.

Tilbered kødet i vandbadet i 1 time og 45 minutter ved 55,5 grader - juster temperaturen hvis du ønsker den mere rare (52-54 grader) eller medium (59-61 grader).

Pak kødet ud af vakuumposen og tør det meget grundigt af. Jeg bruger typisk et rent viskestykke til det.

Nu skal kødet "bare" have stegeskorpe. Da dine teres major ikke er særlig store og meget ukurante i størrelsen, er det vigtigt at de får meget kort tid i bruningsprocessen. Jeg foreslår en af følgende 2 muligheder:

 

1) Grill - enten grillpande eller en kul/gasgrill. Her er det vigtigt at temperaturen er så høj som overhoved mulig og kødet er både duppet tørt og penslet i en smule smagsneutral olie. Kødet skal kun have cirka 10-20 sekunder på hver side og må gerne presses lidt flad på den ujævne side under stegningen.

 

2) Pande. Igen skal temperaturen være så høj som overhoved mulig. Det kan du gøre ved at komme smagsneutral olie på den meget varme pande. Når kødet kommer på panden kan du placere en klat smør sammen med det. Igen skal det have 15-20 sekunder på hver side.

Jeg bruger typisk ghee og steger det på en pande ved meget høj varme. Ghee brænder ikke på som smør, så jeg kan bruge det i stedet for kombinationen af olie/smør.

Kødet behøver ikke at hvile bagefter, så placer det på et spækbræt og skær det i 1-2 cm tykke skiver og drys en god flagesalt henover.

Afhængig af hvor sulten man er, kan man spise 1 pr. person eller være 3 personer om at dele 2 stk.

Velbekomme.

Teres major sous vide

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sociale medier
Læs også
Budget Beef Wellington
Opskrift
Per Asmussen
Bavette sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Oksespidsbryst sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Culotte Sous Vide
Opskrift
Per Asmussen
Cuvette sous vide
Opskrift
Per Asmussen