fbpx ūüĒ™ūü•©Udsk√¶ring af oksek√łd & sous vide tilberedningstider | GastroFun

Okse udsk√¶ringer ‚Äď En mini guide

© SlagterShoppen.dk
Underrubrik
Sous vide tilberedningstider er inkluderet i guiden
Indholdsfortegnelse

Vi har her lavet en guide vedr√łrerende¬†de mest almindelige udsk√¶ringer, som anvendes i Danmark. Vi har desuden¬†beskrevet vores sous vide tilberedningstider/temperaturer heri.¬†

Vi har¬†taget udgangspunkt i, at de m√łre udsk√¶ringer tilberedes "rare", og at de seje udsk√¶ringer tilberedes¬†"medium-rare".

 

Okseinderlår:

Inderlåret bruges til mange udskæringer, bl.a. til roastbeef, steaks og udskåret i tern eller strimler til gryderetter.

Sousvide tid/temperatur:

Sous vide roastbeef: 54 grader i 7 timer. Se f.eks. en opskrift her, her, her eller her.

Sous vide minutsteaks: 54 grader i 3 timer. 


Oksefilet med fedtkant / okse striploin:

Oksefilet¬†med fedtkant kan helsteges eller sk√¶res i b√łffer a' minimum 3 centimeter¬†i tykkelsen.

Sousvide tid/temperatur:

Sous vide oksefilet/entrecotes b√łf:¬†54 grader i 2¬†timer. Se f.eks. en opskrift her.

Sous vide oksefiletsteg: 54 grader i 9 timer. Se f.eks. en opskrift her eller her.


Oksem√łrbrad:

Denne fine¬†udsk√¶ring¬†har ry for at v√¶re det m√łreste og mest elegante stykke k√łd af alle. B√łffer, der er sk√•ret af oksem√łrbrad, har med sit delikate og let marmorerede udseende den mildeste smag af alle b√łffer.

Sousvide tid/temperatur:

Sous vide m√łrbradb√łf:¬†54 grader i 1¬†time.¬†

Sous vide M√łrbradsteg: 54 grader i 3 timer.¬†Se f.eks. en opskrift her, her¬†eller her. Alternativt kan den laves i en Beef Wellington.


Tykstegsfilet:

Tykstegsfileten¬†har den mest faste struktur og en kraftig oksek√łdssmag. Det¬†er et k√łdstykke sammensat af flere forskellige muskler, hvilket g√łr, at b√łfferne vil falde lidt forskelligt ud i st√łrrelse og udseende.¬†

Sousvide tid/temperatur:

Sous vide tykstegsfilet b√łf:¬†57¬†grader i 4¬†timer.

Sous vide tykstegsfilet som steg: 57 grader i 12 timer.


Culotte:

En meget popul√¶r udsk√¶ring.¬†Culotten¬†sidder i forl√¶ngelse af yderl√•ret. Den har masser af smag, saft og kraft. V√¶r opm√¶rksom p√• at k√łdfibrene √¶ndrer retning, n√•r du sk√¶rer den ud. Du skal sk√¶re p√• tv√¶rs af k√łdfibrene.

Sousvide tid/temperatur:

Sous vide culottesteg: 54 grader i 7 timer. Se f.eks. en opskrift her, her eller her.


Cuvette:

Det utr√¶nede √łje kan godt forveksle en oksecuvette med en okseculotte, idet begge okseudsk√¶ringer er mere eller mindre trekantede.¬†Cuvetten¬†er ikke i n√¶rheden af at v√¶re lige s√• s√• m√łr som culotten. Vi har en video her, hvor du bl.a. kan se afpudsning af en 60 dages dryaged (krogmodnet) oksecuvette.¬†

Ligesom p√• culotten skal du v√¶re opm√¶rksom p√•, at k√łdfibrene √¶ndrer retning, n√•r du sk√¶rer den ud, s√• sk√¶r den p√• tv√¶rs af k√łdfibrene.

Sousvide tid/temperatur:

Sous vide cuvettesteg: 54 grader i 11 timer. Se f.eks. en opskrift her.


I nedenstående video kan du se et bagparti blive parteret:

Billedet er venligt udlånt fra Slagtershoppen.dk.


Vil du selv i gang med sous vide?

‚Äʬ†¬† ¬†Vi har f√łlgende 2 guides, der kan hj√¶lpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
‚Äʬ†¬† ¬†L√¶s flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
‚Äʬ†¬† ¬†Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion,¬†kan du f.eks. bes√łge SousVide.dk, Imerco.dk, Skousen.dk, KitchenOne.dk eller KitchenTime.dk.


Sociale medier