fbpx 9‚É£ūüćįTalkage til hestepigen | opskrifter | GastroFun.dk

Talkage til hestepigen

Talkage til hestepigen
Beskrivelse

Det er hamrende popul√¶rt at servere flotte talkager til b√•de f√łdselsdage, jubil√¶er og flere andre festlige lejligheder.

Jeg bagte denne dekorative¬†nitalskage til Leah, der er utroligt glad for heste - og hendes hobby skulle naturligvis afspejles i f√łdselsdagsfesten! Den har en del elementer og ser m√•ske lidt kompliceret ud, men ved hj√¶lp af lidt simpelt udstyr er det slet ikke sv√¶rt at lave sin egen¬†9-tal-lagkage - det kr√¶ver blot tid og t√•lmodighed ;-)

Talkage til hestepigen

Og s√• er det 100% umagen v√¶rd! Den begejstring, der simpelthen st√•r malet udover¬†ansigtet p√• den overraskede og stolte f√łdselar, bekr√¶fter gang p√• gang, hvor megen gl√¶de bagv√¶rk rent faktisk kan sprede - b√•de blandt b√łrn og voksne.

Denne 9-talskage¬†er en lagkage med 2 lag af browniebunde, der begge er bagt i en springform p√• √ė24 centimeter¬†og en udstikker p√• √ė5 centimeter i midten. Jeg har kun en enkelt springform i den st√łrrelse, s√• jeg m√•tte bage dem over to omgange.

Talkage til hestepigen

Lag af frugtig, lyser√łd hindb√¶rmousse¬†og¬†hvid chokoladeganache med gr√łn pastafarve¬†komplementerer p√• bedste vis den dybe chokoladesmag fra de svampede browniebunde.

Til sidst er talkagen festligt pyntet med spiselige medaljer og hestesko lavet af modelleringschokolade samt chokoladefyldte vaffelr√łr rundt i kanten.

- og så smagte den vanvittigt lækkert!

Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
2 timer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Browniebunde)
1⁄2 kg Sm√łr
300 g M√łrk chokolade (du kan ogs√• sagtens bruge m√¶lkechokolade)
1⁄2 kg Sukker
300 g Hvedemel
2 1⁄4 dl Kakao pulver
2 tsk Havsalt
  Opskriftsgruppe (Fyld)
  Opskriftsgruppe (Pynt)
24 Vaffelr√łr (jeg brugte Bolero cocoa wafer sticks)
Vejledning

Browniebunde

  1. Tag et skærebræt og start med at hakke chokoladen fint.
  2. Tag herefter en gryde og hæld den hakkede chokolade heri.
  3. Tilf√łj ogs√• sm√łr.
  4. Smelt chokolade og sm√łr, mens du r√łrer i det.√ʬĬč√ʬĬč√ʬĬč√ʬĬčBlack Magic Talkage
  5. Forts√¶t med at r√łre rundt¬†indtil alle klumper er r√łrt ud.
  6. Tag gryden af varmen og lad blandingen k√łle lidt af.
  7. Mens det afk√łler, forvarmer du ovnen p√• 170 grader almindelig ovn.
  8. Tag en skål og slå æggene ud heri.
  9. Tilsæt sukker.
  10. Tag en elpisker og pisk æg og sukker sammen til en luftig masse.
  11. Hvedemel og kakaopulver sigtes ned oveni æggesnapsen.
  12. Tilf√łj havsaltet.
  13. Vend det stille og roligt sammen. Massen skal være helt ensartet.
  14. Den afk√łlede chokolade-/sm√łrblanding tilf√łjes til browniemassen.
  15. Kom bagepapir i springformen.¬†Du kan sagtens v√¶lge at placere udstikkeren i midten af springformen allerede her for at undg√• kagespildet. Jeg brugte f√łrst udstikkeren efter bagningen, da jeg gerne ville bruge brownieresterne til at lave en l√¶kker chokoladeroulade¬†p√• et andet tidspunkt.
  16. Hæld kun halvdelen af browniemassen i formen (der skal jo være til en brownie mere).
  17. Brownien sættes i den forvarmede ovn i nederste rille.
  18. Bag brownien i cirka en halv time. Tiden afh√¶nger af din ovn, men 30-35 minutter burde g√łre det.
  19. Tag brownien ud af ovnen.
  20. Lad den st√• i springformen og k√łle af.
  21. Den afk√łlede brownie frig√łres fra springformen og s√¶ttes til side til senere brug.Talkage til hestepigen
  22. Gentag hele processen fra punkt 15 og frem for at bage browniebund #2.

 

Samling og dekoration

    1. Tag f√łrst den ene brownie og udstik kagen i dens centrum.
    2. Tag herefter en stor kniv og flæk browniebunden på midten.Talkage til hestepigen
    3. Tag den ene af de to halve og skær den over på midten. Se billede.Talkage til hestepigen
    4. Placér browniebundene som vist herunder:Talkage til hestepigen
    5. Spr√łjt hindb√¶rmousse udover brownien. Se opskriften p√•¬†hverdens bedste hindb√¶rmousse her.Talkage til hestepigen
    6. Gentag udstikningen og halveringen på den sidste browniebund.
    7. Plac√©r bundene ovenp√• hindb√¶rmoussen. Der vil v√¶re kagerester tilovers, og de skal naturligvis ikke g√• til spilde! Hvis du kan dy dig og undlade at spise kageresterne med det samme (ūüėČ), s√• skal du pr√łve at bruge dem til romkugler (se opskrift¬†med krymmel og uden krymmel) eller en virkelig l√¶kker hjemmelavet chokoladeroulade.Talkage til hestepigenTalkage til hestepigen
    8. Spr√łjt gr√łn chokoladeganache ovenp√•. Se opskriften p√• s√•dan en¬†lige her.Talkage til hestepigen
    9. S√¶t vaffelr√łr rundt i kanten af talkagen.Talkage til hestepigen
    10. Dekorér talkagen med modelleringschokoladen.Talkage til hestepigenTalkage til hestepigen
    11. Talkagen er nu klar til at blive pr√¶senteret for f√łdselaren! :-)

    Talkage til hestepigen

     

    Kategori

    Mad

    Har du selv pr√łvet denne opskrift?

    Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

    Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


    Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

    Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

    Sværhedsgrad
    Sociale medier
    Læs også
    Black Magic talkage
    Opskrift
    Anette
    Talkage
    Opskrift
    Anette
    Hindbær mousse
    Opskrift
    Anette
    Hvid chokolade ganache
    Opskrift
    Anette