fbpx 🍲Svensk pølseret 🍴 | opskrifter | GastroFun.dk

Svensk pølseret

Svensk pølseret
Sidst ændret:
Onsdag den 8. januar, 2020 - 14:14
Beskrivelse

Svensk pølseret er måske verdens nemmeste ret! Det er en rigtig klassiker, der er populær i mange danske hjem, særligt med børn. Den er helt sikkert elsket af både børn og voksne, og det er der sådan set ikke noget at sige til, for retten er bare helt enkel, og så smager den forrygende. Der er ikke så mange dikkedarer eller "skjulte" ingredienser i svensk pølseret, og hvis der er noget, der plejer at falde i god jord hos ungerne, så er det de helt reelle retter som eksempelvis svensk pølseret, spaghetti bolognese, pizza, pølsehorn, og så videre.

På trods af sit navn, så har retten faktisk slet ikke noget med Sverige at gøre. Svensk pølseret er så dansk, som det næsten kan blive! Navnet mener at være opstået på grund af nogle danskere, der i sin tid har været på lejrtur i Sverige og i slutningen af turen har lavet en gryderet af diverse madrester: Pølser, kartofler, løg, tomat, og så videre.

Svensk pølseret er en ret, mange af vi danskere får serveret igennem barndommen, og hvis man nogensinde har været spejder, så har man men garanti stiftet bekendtskab med retten rigtig mange gange! Det er i hvert fald en vaskeægte spejderret at lave over åben ild ude i naturen :-)

Og ja, så flytter man hjemmefra, og så er det som om, den går lidt i glemmebogen? Det er sådan set mærkeligt nok, for det er jo en virkelig billig ret at lave. Og ingredienserne er nogle, som de fleste har liggende, også selvom man er på et lidt stramt budget, for eksempel SU.

Svensk pølseret kan laves på mange spændende måder, men helt traditionelt set skal den nu bare bestå af nogle billige pølser, kogte kartofler i gode mundrette stykker og finthakket løg - altsammen svøbt i en cremet og krydret tomatsovs med fløde og paprika - og så selvfølgelig drysset med purløg på toppen! Man kan også lave den med karry og for eksempel tilføje bacon, porre og gulerødder. Vil man gå rigtig fancy til værks kan man prøve at bruge nogle rigtig gourmetpølser og måske tilsætte lidt rødvin til sovsen...?

 

Svensk pølseret opskrift

Her får du en fuldkommen klassisk version med røde pølser, paprika og hakket purløg.

Sværhedsgrad
Udbytte
3 Personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
600 g Kartofler (kogte, gerne fra dagen før)
6 Pølser (røde)
1 Løg
1 ds Tomatpure (140 gram)
1 dl Fløde
1 1⁄2 dl Mælk
  Krydderier (salt og peber)
1 bdt Purløg
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
Vejledning

Først skal løget pilles og skæres ud i små tern.

Så skal en pande sættes på komfuret - gerne en sauterpande - med olie på.

Kom en klat smør på panden og steg løgene, til de er klare.

Skær pølserne i mundrette skiver og steg dem på panden sammen med løgene.

Lad pølserne få lidt farve, inden tomatpureen tilsættes og “brændes” af. Det giver en kraftigere tomatsmag.

Skær kartoflerne i mundrette stykker.

Kom mælk, fløde, eddike, paprika og kartofler på panden og lad retten simre i 5 minutter.

Smag til med salt og friskkværnet peber.

Drys til sidst med finthakket purløg og server retten direkte fra panden! Velbekomme!

Noter

Du kan variere retten ved at bruge en anden slags pølser og tilsætte tern af hakket peberfrugt. Både røde og grønne er velegnede.

Source

Tjek min Instagramprofil Gastrofar her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Svensk pølseret
Opskrift
Katrine Louise Fisker
Mormormad
Artikel
Redaktion