fbpx ūüćēHjemmelavet pizza | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza
Sidst ændret:
Tirsdag den 2. juli, 2019 - 08:16
Beskrivelse

En nem hjemmelavet pizza.

Selvom den har sine r√łdder i Middelhavsomr√•det¬†(der hersker lidt tvivl om, hvorvidt den rent faktisk stammer fra Italien, Gr√¶kenland eller Tyrkiet), s√• er pizzaen¬†alligevel en af danskernes klare favoritter, n√•r det kommer til aftensmaden.¬†Om den bestilles udefra eller¬†laves p√• en k√łbe- eller hjemmelavet dej, s√• er pizza¬†bare en hurtig og nem l√łsning, der ofte kan tilgodese alle familiemedlemmers pr√¶ferencer - og det er netop noget af det helt geniale ved pizzaen.

Derfor kan man ogs√• sagtens forst√•, at pizzaen er blevet en n√¶rmest¬†folkek√¶r klassiker p√• tv√¶rs af landegr√¶nserne.¬†En pizza kan med forholdsvis f√• justeringer tilpasses de enkelte landes k√łkkener, s√• alle kan v√¶re med.

Jeg bagte vores pizzaer p√• bagest√•l, men du kan ogs√• bruge en pizzasten - eller n√łjes med en almindelig¬†bageplade alene. I s√• fald er fremgangsmetoden den samme. Forbered dig p√• at f√• fyret godt op for ovnen - og lad os s√• komme i gang!

Sværhedsgrad
Udbytte
6 pizzaer
Forberedelsestid
3 timer, 40 minutter
Tilberedelsestid
4 minutter
Tid i alt
3 timer, 44 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Pizzadej)
1⁄4 pk G√¶r
4 dl Vand (kropstemperatur - 37 grader)
1 spsk Sukker
1 spsk Salt
1 dl Olie
  Hvedemel (600-700 gram)
Vejledning
  1. Find en stor skål.
  2. Kom alle ingredienser heri og r√łr sammen. Du kan ogs√• v√¶lge at r√łre det sammen p√• r√łremaskine for nemhedens skyld.
  3. Dæk skålen til med et klæde.
  4. Lad dejen hæve i 3 timer.
  5. Del den hævede dej i 6 stykker.
  6. Form de 6 stykker dej til boller.
  7. Lad bollerne hæve i 30 minutter.
  8. S√¶t straks dit bagest√•l i ovnen og t√¶nd ovnen p√• maksimal varme. N√•r vi laver pizza, er h√łje temperaturer alfa og omega.
  9. Bagestålet skal opvarmes i ovnen i en halv times tid, og i mellemtiden hopper du videre til næste punkt.
  10. Nu skal der formes pizzaer! Den nemmeste metode er den, hvor du former pizzadejen med en kagerulle, så den får du her.
  11. Tag én af de 6 boller og læg den på et ark bagepapir.
  12. Tryk bollen flad.
  13. Tag din kagerulle - jeg brugte én uden håndtag i enderne.
  14. Placér kagerullen på midten af dejen.
  15. Placér begge hænder fladt og ved siden af hinanden ovenpå midten af kagerullen.
  16. Rul fremad, væk fra kroppen.
  17. Placér igen kagerullen midt på dejen.
  18. Rul tilbage, ind mod kroppen.
  19. Vend dejen og gentag: Rul f√łrst frem, derefter tilbage.
  20. S√•dan bliver du ved, indtil du har en forholdsvist rund og¬†flad pizzadej. Pizzaen kan ikke blive helt rund med denne metode, men det er som sagt den nemmeste. Lad os bare sige, at pizzaen f√•r et l√¶kkert rustikt look, og det er jo ogs√• s√• moderne, har jeg h√łrt :-)
  21. Gentag processen med de resterende dejboller - brug et ark bagepapir til hver pizza.
  22. Fordel tomatsauce på hver pizza. Jeg brugte bare passata fra glas.
  23. Kom dit favoritfyld p√• pizzaerne. Min personlige favorit er¬†gr√łn pesto i sporadiske "klatter"¬†(for eksempel denne), lunser af b√łfmozarella¬†efterfuldt af skiver af serranoskinke (typisk 2-3 skiver),¬†friskrevet parmesan og til sidst revet mozarella. Jeg ved godt, at italienerne f√łrst kommer deres parmaskinke p√•, efter pizzaen har v√¶ret i ovnen, men jeg foretr√¶kker at have min skinke p√• pizzaen inden den bages, da den s√• bliver lidt spr√łd.
  24. Flyt bagepapiret med pizzaen over p√• det brandvarme bagest√•l inde i din ovn.¬†Jeg brugte en pizzaspatel, men det kan sagtens lade sig g√łre at "vippe" pizzaen ind sammen med bagepapiret.
  25. Lad fortsat ovnen k√łre p√• fuld knald.
  26. Bag pizzaen i 4 minutter.
  27. Tag den færdige pizza ud af ovnen. Her vippede jeg pizzaen op fra bagestålet ved hjælp af min pizzaspatel, så jeg lige kunne få fat i bagepapiret med fingrene og hurtigt trække pizzaen ud af ovnen.
  28. Bag de resterende pizzaer.
  29. Servér!

Hjemmelavet pizza

Noter

Hvis alle 6 pizzaer ikke skal spises med det samme, kan du undlade at komme fyld p√• de p√•g√¶ldende pizzaer. Du n√łjes bare med at komme tomatsauce/passata p√• pizzadejen, bager den i 2 minutter og lader den afk√łle. Derefter pakker du pizzaen ind i bagepapir med en elastik rundt om og kommer den i fryseren. S√•dan g√łr vi altid, s√• vi¬†i¬†en travl hverdag kun lige mangler at tilf√łje vores toppings. P√• den m√•de spiser vi godt alle dage, ogs√• p√• ekstratravle hverdage :-)

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbr√łdsdej her:

 

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion
pizzadej
Opskrift
Anette