Sous vide confiterede hvidløg

Sous vide confiterede hvidløg
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 14:30
Beskrivelse

Jeg elsker bagte hvidløg og har ledt efter en måde at tilberede dem sous vide, som jeg altid gør :-)

Jeg fandt denne opskrift på en amerikansk hjemmeside (kan ikke huske hvilken), så var nød til at prøve det.

I modsætningen til den måde jeg plejer at lave dem, var der ikke noget sukker i her. Det tror jeg at jeg vil prøve næste gang. 

Sous vide confiterede hvidløg

Sværhedsgrad
Udbytte
1 lille glas
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
6 timer
Tid i alt
6 timer, 5 minutter
Ingredienser
1⁄2 tsk Groft salt
Vejledning

Start med at tænde din sous vide, så du når op på den ønskede temperatur (87 grader). Den er høj, så kom f.eks. varmt eller næsten kogende vand i din beholder.

Skær toppen af det hele fed og sørg for at der ikke er urenheder/skidt på dem.

Kom det i et sylteglas, som du kan lukke tæt.

Dæk med olivenolie og luk glasset.

Sørg for at glasset ikke skøjter rundt - jeg satte det på en skål, så toppen var lige over vandet.

Tilbered i 6 timer og køl glasset ned hurtigt bagefter - f.eks. i isvand eller direkte i fryseren (tag den ud efter 1 time - det skal ikke fryses ned:-)).

Sæt dem på køl og spis dem på et godt stykke surdejsbrød/brød til f.eks. en tapas eller som jeg gjorde: sammen med et stykke varmrøget laks

Sous vide confiterede hvidløg

Sous vide confiterede hvidløg

Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier