Bagte hvidløg lyder muligvis som noget meget simpelt. Og det er det bestemt – men ikke på den kedelige måde!
Det er et utroligt simpelt tilbehør at forberede, ja, men når hvidløg bages, er det som om, der opstår magi undervejs i ovnen. Smagen bliver rund og mild, og hvidløget bliver blødt som smør, så det faktisk kan smøres ud på en skive brød.
At bage et hvidløg er virkelig ingen videnskab, og det kræver ingen særlige evner i køkkenet. Alligevel er bagte hvidløg noget, der virker som et lille ekstra og lidt specielt tilbehør på bordet – så det er altså meget billigere point at hente!
Du kan spise det bagte hvidløg sammen med en god bøf. Det går utroligt godt i spænd – eller du kan eksempelvis vælge at blande det bagte hvidløg i en cremefraiche og på den måde lave din helt egen hjemmelavede hvidløgsdressing.
Bagte hvidløg
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 1 Hvidløg
- Salt
- Sukker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær toppen af det hele hvidløg.
- Drys hvidløget med lidt salt og sukker.
- Sæt toppen tilbage på hvidløget.
- Pak hvidløget ind i staniol.
- Sæt det i ovnen.
- Lad hvidløget bage i 1 time.
- Tag det bagte hvidløg ud af ovnen.
- Servér.
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.