Sous vide beef short ribs

Sous vide beef short ribs
Sidst ændret:
Onsdag den 1. april, 2020 - 12:06
Beskrivelse

Beef short ribs er blandt kødelskere altid et stort hit. Her er kødet marineret i en hjemmelavet hoisinsauce og tilberedt sous vide inden en afslutningstur på grillen.

Vi har opskriften fra bogen: "Grill bedre med sous vide", hvor forfatteren Peter Friehling skriver følgende om opskriften:

"Skal der være mere power på ribbenene, så prøv beef short ribs. Det er oksekød, så mere smag og mere kød, men samme saftige og møre oplevelse. Her marineret i hoisinsovs for endnu mere smag."

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
24 timer, 10 minutter
Tid i alt
24 timer, 20 minutter
Ingredienser
2 dl Hoisinsauce (pr. kg beef short ribs)
Vejledning

Smør kødet med hoisinsovsen, og vakuumpak det.

Tilbered ved 72 °C i 24 timer sous vide.

Grill over høj varme med kødsiden opad, til overfladen er mørk, cirka 10 minutter.

Server med ekstra hoisinsovs og god kartoffelmos.
 

Noter

Redaktionen: Opskriften her er ikke afhængig af mængden/størrelsen på kødet, så du bestemmer selv om du laver af 1 eller 10 kg. Det er altid en god ide at lave lidt større portioner, og så fryse det direkte ned efter turen i vandbadet. Så kan du en anden dag optø kødet og lune kødet i cirka 30 minutter i vandhanevarmt vand i vasken og herefter give det en tur på grillen.

Kilde

Grill bedre med sous vide

Bogen kan købes her.

Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier