fbpx ✅Rabarber kompot | opskrifter | GastroFun.dk

Rabarber kompot

Rabarber kompot
Sidst ændret:
Mandag den 15. juni, 2020 - 12:04
Beskrivelse

Det er meget svært at kludre helt i det, når man laver kompot, men jeg lavede en virkelig lækker én med rabarber her forleden, og du skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften.

Du kan bruge rabarberkompot til de dejligste ting, f.eks. til at smøre på en nybagt morgenbolle eller en skive lækkert surdejsbrød. Du kan også servere det til soufflé - tænker at det kan være lækkert til en chokoladesoufflé eller jordbærsoufflé!

Du kan uden problemer udskifte rørsukkeret med almindelig sukker eller måske brun farin. Rabarber er jo ret syrlige (for ikke at sige sure) fra naturens side, så der skal en del sukker til. Det kan dog godt variere lidt fra rabarber til rabarber, hvor syrlige de er, og derfor skal du sommetider bruge mere sukker end andre gange. Mit bedste råd må derfor være at smage dig frem!

Rigtig god fornøjelse!

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
7 minutter
Ingredienser
250 g Rabarber
1 1⁄2 dl Rørsukker (cirka)
1⁄2 tsk Vaniljesukker
15 g Vand
  Citronsaft (tilsmagning - kan undlades)
  Salt (tilsmagning - kan undlades)
Vejledning

Først rensede jeg rabarberne og skar dem ud i mindre stykker/tern. Så kom jeg dem i en gryde med resten af ingredienserne og lod det hele koge op på middelhøjt blus (14/16 på mit komfur). Husk at røre i det løbende.

Da det hele var kogt sammen og rabarberne var møre (efter cirka 5 minutter, men det afhænger af, hvor store stykkerne er), slukkede jeg for komfuret og hældte kompotten på et skoldet patentglas. Og så røg det på køl! Nemt og lækkert.

Læs også
Rabarberkompot
Opskrift
fadlsforlag
Rabarber sirup
Opskrift
Anne Mette Autzen
Rabarberkage
Opskrift
Maiken Ørts Nielsen
Rabarbertærte
Opskrift
Anette
Rabarbertrifli
Opskrift
Redaktion
Cheesecake med hindbær og rabarber
Opskrift
Anne Mette Autzen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier