fbpx ūüć®Jordb√¶r souffle | opskrifter | GastroFun.dk

Jordbær souffle

Jordbær souffle
Sidst ændret:
Onsdag den 12. februar, 2020 - 13:28
Beskrivelse

Souffl√© er fransk, s√• det basker, og de kan b√•de laves til det s√łde og det salte k√łkken. Uanset om de er s√łde eller salte, s√• ser de superelegante ud og udstr√•ler helt bestemt noget meget raffineret. De er da heller ikke det nemmeste at lave, men har man f√łrst fanget teknikken, s√• er det en sk√łn ting at have i sit repertoire.

Denne jordbærsoufflé er én af de helt flotte af slagsen, og den vil med garanti imponere gæsterne.

 

Jordbær souffle opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
1 stk.
Ingredienser
200 g Bagesukker
550 g Jordbær (puréret)
50 g Sm√łr
12 1⁄2 g Majsmel
50 ml Vand
Vejledning

F√łrste trin

  1. Souffl√©base: Kog f√łrst 250 gram jordb√¶rpur√©.

  2. Hæld 125 gram bagesukker med 50 milliliter vand i en anden gryde og varm det op til 121 grader celsius.

  3. Tilf√łj den varme jordb√¶rpur√© til den¬†kogende sukkerblanding under piskning.

  4. Tilf√łj majsmelet og en spiseskefuld koldt.

  5. Lad det varme igennem, indtil massen tykner. Tag det herefter af varmen og sæt det til side.

  6. Jordbærstriber: Opvarm den resterende jordbærpuré og tilsæt 30 gram bagesukker og pectinpulveret.

  7. Tag det af varmen efter cirka 3 minutter, når det er tyknet, og sæt det til side.

 

Andet trin

  1. Vej 130 gram af soufflébasen af.

  2. Pisk 130 gram æggehvider sammen med 24 gram sukker.

  3. Vend forsigtigt souffléblandingen sammen med marengsen.

  4. Sm√łr en ramekinsk√•l med bl√łdt sm√łr og drys indersiden af sk√•len med bagesukker.

  5. Pensl siderne med jordbærstriber og fyld derefter skålen op med souflébase.

  6. Bag jordbærsoufléen ved 200 grader celsius i 6 minutter.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Klassisk citronfromage
Opskrift
Katrine Louise Fisker
Chokoladesoufflé
Opskrift
Anette