fbpx ūüßĀChokoladesouffl√© | opskrifter | GastroFun.dk

Chokoladesoufflé

Chokoladesoufflé
Sidst ændret:
Onsdag den 12. februar, 2020 - 13:38
Beskrivelse

Den perfekte dessert, n√•r der kommer g√¶ster! Souffl√© er en fransk dessertklassiker, der b√•de er er ber√łmt for sit udseende og berygtet for at ende galt. Det er nemlig helt afg√łrende, at den h√¶ver op uden at klaske sammen igen, inden den serveres.

Chokoladesoufflé

Denne chokoladesouffl√© er en helt enkel, flot og l√¶kkert bl√łd dessert, og husk nu, at den skal serveres lige med det samme, den¬†er kommet ud af ovnen.

 

Chokoladesoufflé opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
12 minutter
Tid i alt
32 minutter
Ingredienser
25 g Sm√łr
1 1⁄3 dl Chokolade knapper (m√łrk - cirka 100 gram)
60 g Æggeblomme (eller blommerne fra 3 M/L æg)
1 spsk Majsstivelse
1 tsk Salt
200 g æggehvider (eller hviderne fra 5 M/L æg)
1 dl Sukker
Vejledning
  1. Kom sm√łrret og chokoladen i en gryde og s√¶t den p√• komfuret.

  2. T√¶nd komfuret p√• det laveste blus. R√łr rundt i det, imens det smelter, til det bliver en god, homogen masse.Chokoladesouffl√©

  3. Tag gryden af varmen og lad det afk√łle.

  4. Pisk æggeblommerne i den lunkne masse, lidt efter lidt. Bruger du hele blommer, tilsætter du én blomme ad gangen. Pisk det hele sammen, så det atter bliver til en helt ensartet blanding.

  5. Tilf√łj til sidst majsstivelse og salt under piskning.

  6. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

  7. Kom æggehviderne og sukkeret i en skål og pisk det lidt sammen.

  8. Tilf√łj hvidvinseddiken under piskning. Blandingen vil begynde at danne nogle sm√• "toppe".

  9. H√¶ld lidt af marengsen over i sk√•len med chokoladeblandingen og vend det liges√• forsigtigt sammen, hvorefter du tilf√łjer resten af marengsen.Chokoladesouffl√©

  10. Pensl dine sk√•le med sm√łr. Start i bunden af sk√•len og pensl op ad sk√•lens kanter.

  11. Drys derefter indersiden af sk√•lene med et j√¶vnt lag flormelis. S√łrg for at kanterne ogs√• er d√¶kket af flormelis.

  12. Kom souffl√©edejen p√• en spr√łjtepose.Chokoladesouffl√©

  13. Fordel massen i dine sk√•le, s√• sk√•lene er fyldt cirka 3/4 op. Undlad at ramme siderne af sk√•len, n√•r du spr√łjter dejen ud. Jeg lavede souffl√©erne i to forskellige sk√•lest√łrrelser: √ė9 centimeter (6 styk) og √ė12 centimeter (4 styk).Chokoladesouffl√©

  14. Plac√©r sk√•lene p√• en bageplade. Jeg bagte de to sk√•lest√łrrelser over to omgange, da bagetiden ikke er den samme -¬†og det er vigtigt ikke at √•bne l√•gen til ovnen, mens de bager! Ellers klasker souffl√©erne sammen.

  15. S√¶t bagepladen i midten af ovnen og lad soufl√©erne bage. De sm√• p√• √ė9 centimeter fik 10 - 12 minutter, og de store op √ė12 centimeter fik 15¬†- 18 minutter.

  16. Tag de færdige soufléer ud af ovnen og servér med det samme.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbr√łdsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Mad til parmiddag
Artikel
Redaktion
Jordbær souffle
Opskrift
Redaktion
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion