fbpx ✅Morgenboller | opskrifter | GastroFun.dk

Morgenboller

Morgenboller
Underrubrik
Med forskellig topping
Beskrivelse

Friskbagte boller er en af de lækreste morgenmadsmåltider.

Denne opskrift er fantastisk, da dejen æltes dagen inden, så det eneste du skal gøre er at forme bollerne og pensle dem inden de ryger en tur i ovnen. 

Vi har opskriften fra bogen: "Morgenmad", der er skrevet af Marie Melchior og Betina Hastoft. De siger følgende om opskriften:

"Bollerne er gode, hvis man har gæster til morgenmad, da bollerne har forskellig topping, og det ser flot ud. Egner sig også til at fryse ned til andre morgenstunder."

Udbytte
20 stk.
Forberedelsestid
6 timer, 40 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
7 timer, 15 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Boller)
10 g Gær
1 spsk Havsalt
4 dl Vand (Koldt)
250 g Fuldkornshvedemel (Øland)
450 g Durum mel
  Opskriftsgruppe (Drys)
  Birkes
1 Æg (Til penslingen)
Vejledning

Smuldr gær i en stor skål.

Tilsæt salt og vand.

Rør melet i lidt efter lidt.

Ælt dejen i mindst 15 minutter.

Dejen skal være klistret.

Læg den tilbage i skålen og drys mel over.

Dæk til med film og sæt dejen på køl natten over.

Ælt dejen igennem.

Form boller og læg dem på bagepapir på en bageplade – de lægges så tæt, at de rører hinanden.

Pensl med æg og kom forskelligt drys på de enkelte boller.

Bag dem i en 200 °C varm ovn i 30-35 minutter.

Afkøles på en bagerist.

Bollerne er gode, hvis man har gæster til morgenmad, da bollerne har forskellig topping, og det ser flot ud.

Egner sig også til at fryse ned til andre morgenstunder.

Source

Opskriften stammer herfra.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Alt til den perfekte brunch
Artikel
Redaktion
Nemme boller
Opskrift
Anne Mette Autzen
Havregrødsboller
Opskrift
Anette