fbpx Pandestegt hornfisk | opskrifter | GastroFun.dk

Pandestegt hornfisk

Pandestegt hornfisk
Sidst ændret:
Fredag den 22. maj, 2020 - 12:41
Beskrivelse

Efter at have prøvet sous vide hornfisk, var jeg selvfølgelig nødt til at prøve den mere traditionelle tilberedning af hornfisk, nemlig pandestegt.

Her plejer man at tilberede den på samme måde, som man vil gøre med ål, det vil sige, at fisken renses, fileteres, vendes i mel og steges på panden.

Hornfisk er ikke den nemmeste fisk at rense, fordi fiskebenene sidder på en lidt tricky måde - og så sidder de ret godt fast.

Jeg var ret udfordret og opgav faktisk helt at fjerne "rygraden". i stedet skar jeg bare fisken over på midten og kasserede det midterste stykke, hvor benene / rygraden sidder.

Man plejer at spise pandestegt hornfisk med kartofler og persillesovs, men jeg serverede den med kartofler, smørsauce (smeltet smør) og syltede hvide asparges og knoldselleripuré.

Pandestegt hornfisk

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
6 minutter
Hviletid
15 minutter
Tid i alt
26 minutter
Vejledning
  1. Fjern først fiskebenene.Pandestegt hornfiskDet gøres ved at lægge et skråt snit på hver side af benene. Der er i alt 3 rækker af fiskeben, én der løber ned langs midten ("rygraden"), én åp højre side og én på venstre side. Som sagt opgav jeg at fjerne "rygraden" og skar den i stedet helt fra.

  2. Herefter gourmeltsaltes fisken. Det trækker lidt af væsken ud af fisken, så den bliver mere fast og kødagtig i konsistensen. Drys salt på begge sider af fisken og lad det trække i 15 - 20 minutter.Pandestegt hornfisk

  3. Skyl alt saltet af kødet under koldt vand og dup det tørt med et rent viskestykke.

  4. Varm din stegepande op ved middelhøj varme (10 / 14 på mit komfur).

  5. Kom smørret på den varme pande.

  6. Vend fileterne i rugmel og læg dem på panden.

  7. Lad dem stege i 3 minutter.Pandestegt hornfisk

  8. Vend dem om og lad dem stege i yderligere 3 minutter.

  9. Herefter er fisken klar til at blive serveret med dit valgte tilbehør. Du kan også slutte af med at give fisken et drys friskkværnet salt og peber.

Pandestegt hornfisk

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Vores bedste fiskeopskrifter
Artikel
Redaktion
Sous vide hornfisk filet
Opskrift
Per Asmussen
Syltede hvide asparges
Opskrift
Per Asmussen
Persillesovs
Opskrift
Per Asmussen